ΞΑΝΘΗ — 18 Φεβρουαρίου 2013
  • Views137

Υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας η σύμβαση για την επισκευή της γέφυρας του Πετεινού, η οποία είχε καταστραφεί το Φθινόπωρο από σύγκρουση σκαπτικού μηχανήματος.

Η πολυσυζητημένη υπόθεση της γέφυρας του Περιφερειακού Δρόμου της Ξάνθης, προχώρησε με βάση όλες τις αρχικές εξαγγελίες των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων και σε συνεννόηση με την ασφαλιστική εταιρία που κάλυπτε το όχημα. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε  μεταξύ της εταιρίας ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ και του Φώτη Καραλίδη, ως εκπροσώπου της Περιφέρειας, η εταιρία αναλαμβάνει άμεσα την επισκευή της κατεστραμμένης γέφυρας.

Η επισκευή θα γίνει με βάση τις πρόνοιες της μελέτης που εκπόνησε η ίδια η ασφαλιστική εταιρία, βασισμένη, στο πόρισμα της επιτροπής που είχε στελεχωθεί από το ΤΕΕ, το ΔΠΘ και την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Ξάνθης. Η κατασκευή ξεκινά τις επόμενες μέρες και προβλέπεται ότι θα κατεδαφιστεί όλη  η ανωδομή της γέφυρας και θα κατασκευαστεί νέα με καινούριους τένοντες.

Με βάση τη μέθοδο που ακολουθήθηκε μειώθηκε το κόστος προς όφελος της εταιρίας, επελέγη η ταχύτερη μέθοδος ενώ η Περιφέρεια δεν ενεπλάκη σε διαδικασίες ανάθεσης ή διαγωνισμού που ενέχουν καθυστέρηση και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υπόνοιες. Η μέθοδος αυτή βρήκε σύμφωνη την εταιρία που θα επισκευάσει τη γέφυρα σε λίγους μήνες και με κόστος που θα καθορίσει η ίδια σε συνεργασία με τον εργολάβο που θα μισθώσει.

Print Friendly

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Οκτώβριος 03, 2016
ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments