ΚΥΠΡΟΣ — 21 Μαρτίου 2013
  • Views143

Πολλά προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα, πάγωμα στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, πλήρης παράλυση στην πώληση αυτοκινήτων, έλλειψη μετρητών για αγορά καυσίμων, είναι οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των τραπεζών μετά τις αποφάσεις του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή και τις παρενέργειες σε κυπριακό επίπεδο.

Σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ της μεγάλης κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος, η αγορά παραμένει «μουδιασμένη», ο κόσμος ξοδεύει με πολύ φειδώ τα ευρώ του, και κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει με την παραμονή των τραπεζών κλειστών και τις επόμενες ημέρες.

Προβλήματα στο λιμάνι της Κύπρου

Πρόβλημα υπάρχει και με τις προμηθεύτριες εταιρείες που είχαν την ατυχία τα εμπορεύματά τους να παραμείνουν στο λιμάνι, δεδομένου ότι πλέον ναυτιλιακές εταιρείες για να τα παραδώσουν ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς. Κύκλοι της αγοράς εμφανίζονται απογοητευμένοι από το γεγονός ότι κανένας δεν ανέλαβε τον χειρισμό αυτής της κατάστασης, αφήνοντας ξεκρέμαστους όλους τους εμπλεκόμενους.

Με δυσκολία τα στοιχειώδη

Σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες, των οποίων οι τραπεζικές κάρτες άδειασαν ή δεν διατηρούν τραπεζικές κάρτες. Οι οικογένειες αυτές δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και τα στοιχειώδη για τις καθημερινές τους ανάγκες, όπως ψωμί και γάλα, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην εξασφάλιση καυσίμων ακόμα και για να μεταβούν στην εργασία τους.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments