ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 24 Ιουνίου 2013
  • Views305

XΩΡΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

«Αποδεχόμαστε την παραίτηση του διοικητή του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Έβρου, αρμοδιότητας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Νικόλαου Ραπτόπουλου». Αυτό αναφέρεται στην απόφαση της γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείο Υγείας, η οποία και κοινοποιήθηκε στο διοικητή του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και φέρει ημερομηνία 18 Ιουνίου 2013. «Βρίσκομαι στη θέση μου ακόμα γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα λειτουργίας του νοσοκομείου», είπε στο «Χ», ο κ. Ραπτόπουλος κάνοντας γνωστό ότι το πανεπιστημιακό νοσηλευτικό ίδρυμα παραμένει ακέφαλο.. «Δεν έχει διοικητικό συμβούλιο, δεν υπάρχει διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση ξεκίνησε μήνες πριν και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου, οπότε ο κ. Ραπτόπουλος είχε υποβάλει την παραίτηση του και την είχε θέσει στη διάθεση του υπουργού Υγείας. Η μετακίνηση ενός καρδιολόγου από το πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ξάνθης ήταν η αιτία να ξεσπάσει «πόλεμος» στον γειτονικό νομό. Την απόφαση βόμβα έλαβε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θρασύβουλος Βεντούρης στην οποία άλλωστε υπάγονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Μακεδονίας και Θράκης. Έντονη ήταν η αντίδραση του διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νίκου Ραπτόπουλου, ο οποίος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργού Υγείας.

 

ΝΕΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΟΔΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ  ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Στις 25 Ιουνίου αναμένεται να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας ώστε να δρομολογηθεί και να μπει στην τελική ευθεία η νέα διασυνοριακή οδική γέφυρα Έβρου «Κήποι – Ύψαλα».

Πρόκειται για ένα έργο υποδομής το οποίο προέκυψε από τη βούληση των δύο γειτονικών χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας να αναπτύξουν περαιτέρω σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μέσω της ανάπτυξης υποδομών των μεταφορών, αλλά και για να εξυπηρετηθούν καθημερινές ανάγκες μεταξύ των οποίων η αύξηση της κυκλοφορίας και η μείωση του χρόνου μετακίνησης στο συγκεκριμένο σημείο.

Η απόφαση για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Μεταφορών Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης ελήφθη το 2004.

Δύο χρόνια αργότερα υπογράφτηκε στην Κωνσταντινούπολη σχετική διακρατική συμφωνία για την κατασκευή της δεύτερης, πλέον, διασυνοριακής οδικής γέφυρας στη συνοριακή δίοδο Κήποι – Ύψαλα. Το ελληνικό Κοινοβούλιο προέβη στην κύρωση της σχετικής συμφωνίας το 2007 και το τουρκικό Κοινοβούλιο το 2011, επισφραγίζοντας την πρόθεση των δύο χωρών για την κατασκευή του έργου.

Σήμερα, η υλοποίηση του έργου έχει δρομολογηθεί, καθώς η μελετητική του ωρίμανση όπως και η προετοιμασία της διαδικασίας για τη δημοπράτησή του έχει ανατεθεί στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ», σε συνεργασία με την Τουρκική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων.

Οι δύο πλευρές θα μεταβούν στις 25 Ιουνίου στην Αδριανούπολη, προκειμένου μέσω της έγκρισης των τοπογραφικών να εγκριθεί η τελική θέση της νέας διασυνοριακής οδικής γέφυρας, αλλά και να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τους.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments