ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΥΣΟΣ — 12 Ιουνίου 2013
  • Views446

Επιστολή της πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη προς το αστυνομικό τμήμα Αρναίας βάζει “φρένο” στις οικοδομικές εργασίες στις Σκουριές, που αφορούν την κατασκευή του εργοστασίου.

  Όπως αναφέρεται, από αυτοψία που διενεργήθηκε από την υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς να υπάρχει άδεια δόμησης. Επισημαίνεται ότι για να αποσαφηνιστεί η νομιμότητα των εργασιών που έχουν γίνει, θα συνταχθεί διερευνητικό ερώτημα προς το ΙΠΕΚΑ, τη Γενική Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας και μέχρι τότε θα πρέπει να διακοπεί η δραστηριότητα, προκειμένου να αποφευχθεί η κατασκευή αυθαίρετων κτισμάτων με περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Αν μάλιστα, δεν αποδειχτεί η νομιμότητα των κατασκευών, θα επιβληθεί πρόστιμο.

  “Πρόκειται για μια απόφαση της Πολεοδομίας την οποία σεβόμαστε αλλά δε συμφωνούμε. Θα εξετάσουμε να βρεθεί λύση μέσω της νομικής οδού” δήλωσε εκπρόσωπος της “Ελληνικός Χρυσός”.

  Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας επεσήμανε: “Η υπηρεσία της πολεοδομίας έπρεπε πρώτα να ζητήσει την πληροφόρηση από το ΥΠΕΚΑ και μετά να προχωρήσει στη διακοπή των εργασιών, ωστόσο έκανε τη διακοπή απευθείας. Ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας έχει τη δυνατότητα να ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο καθώς η υπηρεσία του είναι αυτόνομη. Θεωρών ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες μετά την αυτοψία που θα κάνουν στελέχη του ΥΠΕΚΑ στην περιοχή”.

  Να σημειωθεί ότι η διακοπή αφορά τις χωματουργικές εργασίες για τη δημιουργία των θεμελίων του εργοστασίου.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments