ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 26 Ιουνίου 2013
  • Views274

Tο νέο κυβερνητικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ

Οι προεργασίες για να φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες, όπως έχει ζητήσει και το ΣτΕ με την απόφασή του, έχουν ξεκινήσει ήδη, σύμφωνα με τον νέο αρμόδιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή.

Στόχος είναι στο επόμενο τρίμηνο να έχει βγει στον αέρα η καινούργια ραδιοτηλεόραση, είπε συγκεκριμένα ο αρμόδιος υφυπουργός.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το πρώτο βήμα που θα γίνει είναι να διαλυθούν οι παρεξηγήσεις, να καθαρίσει η εικόνα και απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, είπε “όσο πιο γρήγορα γίνεται”.

“Η ΕΡΤ πρέπει να είναι χειραφετημένη και ανεξάρτητη”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Καψής επεσήμανε ότι είναι νωρίς ακόμα για δηλώσεις, αλλά εξήγησε ότι έχει ήδη αρχίσει η προεργασία για να φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες, όπως έχει ζητήσει και το ΣτΕ με την απόφασή του.

Σχετικά με το ποια θα είναι η αρμοδιότητά του όταν θα έχει δημιουργηθεί η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, είπε ότι η δουλειά του θα είναι να διασφαλίζει την ποιότητά της.

Ερωτηθείς αν έχει παραλάβει σχέδιο από τον προκάτοχό του για την μορφή της νέας ΕΡΤ, ο Παντελής Καψής απάντησε θετικά, επισημαίνοντας ότι αναμένεται να ληφθούν υπόψη όλες οι μέχρι τώρα προεργασίες για την αναδιάρθρωσή της με τις πιθανές τρίμηνες συμβάσεις να είναι στο “τραπέζι” των συζητήσεων.

Κληθείς να σχολιάσει όσα έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ περί απώλειας 300 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής λόγω του “μαύρου” στις οθόνες, είπε ότι έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το θέμα.

Τέλος, σημείωσε ότι η βάση του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι το σχέδιο που είχε συντάξει με τους Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Αλιβιζάτο.

“Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία του Εθνικού Φορέα Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί μια μελανή στιγμή στη νεότερη ιστορία της χώρας μας”, αναφέρουν εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ  σε ανακοίνωση τους στο Χρηματιστήριο.

 

 

 

 

Aπό το Μαξίμου περνά ο ΤΑP. Αισιοδοξία στη κυβέρνηση

 

Διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας (Shax Deniz) που μελετά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει τον αγωγό TAP

αλλά και με τον πρόεδρο της Cosco, κάπτεν Γουει Τζια Φου έχει σήμερα ο πρωθυπουργός.

Ο Κινέζος ισχυρός άνδρας της Cosco θα παραστεί στα εγκαίνια του προβλήτα 3 στο Λιμάνι του Πειραιά ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να θέσει στον πρωθυπουργό το ενδιαφέρον του για επιπλέον επενδύσεις της κινεζικής εταιρείας στη χώρα μας.

Σε ότι αφορά τον ΤΑΡ, στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους του αζέρικου αγωγού αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της ΒΡ Al Cook και τον πρόεδρο της Socar R. Abdullayev ή τον αντιπρόεδρο Elshad Nasirov, ο οποίος θεωρείται ο άνθρωπος “κλειδί” της εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν.

Σημειώνεται ότι οι τελικές αποφάσεις για τον αγωγό που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν ότι θα προτιμηθεί ο αγωγός TAP που διέρχεται μέσω της Ελλάδας έναντι του Nabucco West που διέρχεται τη βόρεια Ευρώπη.

Κλίμα νίκης του ΤΑΡ έναντι του ανταγωνιστή αγωγού Nabucco West άρχισε να διαμορφώνει από την περασμένη Παρασκευή με δηλώσεις του ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Αυτό ενισχύθηκε από δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της Ρουμανίας όπου αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανέφεραν ότι “η κοινοπραξία του Tap με πιθανότητες 90% – 95% κέρδισε την κούρσα από το Nabucco”.

 

 

Κλειστές θα παραμείνουν οι εφορίες Πέμπτη και Παρασκευή

Σαρανταοκτάωρη απεργία έχουν κηρύξει για αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ).

Την Πέμπτη στις 10.30 προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή.

“Η διάλυση των υπηρεσιών (εφορίες, ΓΓΠΣ, Ν.Π. ΥΠΟΙΚ κλπ), η ιδιωτικοποίηση των αντικειμένων, η ενοχοποίηση των εργαζομένων κλπ, έχουν ετοιμάσει το έδαφος. Το επόμενο στάδιο είναι οι απολύσεις”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των δύο ομοσπονδιών.

Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι δεν θα δεχτούν την “εξαθλίωση που τους ετοιμάζουν» και δεν θα γίνουν «θυσία στο βωμό των σχεδίων τους και την κερδοφορία του κεφαλαίου”.

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments