ΓΥΝΑΙΚΑ — 23 Φεβρουαρίου 2013
  • Views283

Μια από τις αιώνιες απορίες του αντρικού πληθυσμού είναι σίγουρα… το τι είναι αυτό που φέρνει άγχος στη γυναίκα πριν, μετά, ή και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα δώσουν μια απάντηση.

Tι είναι αυτό που αγχώνει τις γυναίκες στο σεξ και μειώνει την επίδοσή τους; Η κάθε γυναίκα κουβαλάει τις δικές της ανασφάλειες και φυσικά αυτό την εμποδίζει στο να έχει μια ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

Νέες μελέτες αναφέρουν ότι το άγχος επίδοσης απειλεί σε σημαντικό βαθμό τις γυναίκες, οι οποίες ολοένα και περισσότερο ανησυχούν για την εικόνα τους και για το κατά πόσο ανταποκρίνονται με επιτυχία στον σεξουαλικό τους ρόλο.

– Το άγχος τόσο της εικόνας όσο και της απόδοσης σχετίζεται με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση του ατόμου που το βιώνει. Το πώς αντιλαμβάνεται και αποδέχεται κανείς το σώμα του και τον εαυτό του, επηρεάζει αρκετά την προσωπικότητα του ατόμου και την ερωτική του διάθεση.

– Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο για μια γυναίκα να αποφεύγει το σεξ για να μην έρθει στη δύσκολη θέση να εκθέσει το σώμα της και άρα να μην εκτεθεί. Η αρνητική εικόνα, όπως, όταν για παράδειγμα κάποια γυναίκα αισθάνεται ότι έχει πάρει κάποια κιλά παραπάνω, την κάνει να αισθάνεται δυσφορία και να νιώθει ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ερωτικά τον σύντροφό της με αποτέλεσμα να έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

– Δυστυχώς, δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από αυτήν που διανύουμε για να ανθίσει η ανασφάλεια. Έτσι, η ψυχολογική πίεση που βιώνει κανείς για την εικόνα του γίνεται όλο και πιο έντονη, καθώς πολλά ΜΜΕ βομβαρδίζουν καθημερινά με μηνύματα και εικόνες για το πρότυπο της ομορφιάς, μιας ομορφιάς που δεν είναι άλλη από την τέλεια καλοσχηματισμένη και σαγηνευτικά προκλητική γυναίκα. Μέγα λάθος.

– Γυναίκες με χαμηλή αυτοεκτίμηση, συχνά συγκρίνουν τον εαυτό τους με προηγούμενους εραστές του συντρόφου. Αναλώνονται σε αρνητικές σκέψεις και φοβούνται πως ίσως να υπήρχαν άλλες με καλύτερες επιδόσεις από αυτόν. Κάπου εκεί χάνεται και η όρεξη για σεξ…

– Επιπλέον, το άγχος απειλεί και τα άτομα που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, δεν έχουν πολλές προηγούμενες ερωτικές εμπειρίες και αισθάνονται φόβο ή ντροπή, ή είχαν κάποια προηγούμενη τραυματική εμπειρία. Έτσι η ερωτική μαγεία χάνεται και το ερωτικό παιχνίδι αποκτά αξιολογικό χαρακτήρα.

– Τα κοινωνικά στερεότυπα και οι μύθοι γύρω από το σεξ είναι προκαλούν συχνα άγχος και στρες με επιπτώσεις στην ερωτική ζωή του ατόμου. Η άγνοια κυρίως για θέματα προφύλαξης και οι λανθασμένες σεξουαλικές εγγραφές δημιουργούν φόβο και άρα μείωση της επιθυμίας για ερωτική δραστηριότητα.
Μήπως να τα δούμε όλα αλλιώς;

– Ουδείς τέλειος (και ουδείς αναντικατάστατος)

– Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε.

– Έρευνες σε ζευγάρια έχουν δείξει πως ο σύντροφος θεωρεί εμφανισιακό πλεονέκτημα, αυτό που η γυναίκα θεωρεί πάνω της ατέλεια. Σε αγαπά για αυτό που εσύ μισείς πάνω σου.

– Σπανίως οι άντρες προτιμούν τις skinny γυναίκες. Οι άνδρες προτιμούν τις καμπύλες.

– Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις άλλες. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να φροντίζεις την αυτοπεποίθησή σου. Υπεύθυνη για την ευτυχία σου είσαι μόνο εσύ.

– Τα κορίτσια που βλέπεις στα περιοδικά είναι τόσο ρετουσαρισμένα.

– Οι άντρες δεν ασχολούνται με τόσες λεπτομέρειες. Η κυτταρίτιδα είναι γυναικεία συζήτηση. Κανείς άνδρας δεν θα σε απορρίψει για το φλοιό πορτοκαλιού, ούτε για το ένα κιλάκι παραπάνω.

– Μπορεί να κοιτάει άλλες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι της προτιμά ή ότι τις θεωρεί καλύτερες από σένα. Αφού με σένα είναι.

– Ό,τι κι αν σε ενοχλεί, μπορείς να το αλλάξεις.

Print Friendly

Σούπα με μπακαλιάρο

Σούπα με μπακαλιάρο

Οκτώβριος 23, 2016
Σουφλέ με μελιτζάνες

Σουφλέ με μελιτζάνες

Οκτώβριος 02, 2016
Πιροσκί με φέτα

Πιροσκί με φέτα

Αύγουστος 19, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments