ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 07 Φεβρουαρίου 2013
  • Views211

Να εισαγάγει το σχέδιο «Αθηνά» στην κοινοβουλευτική διαδικασία, αναθεωρώντας την απόφασή του για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ζήτησε από το υπουργείου Παιδείας η Δημοκρατική Αριστερά.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν μπορεί να ισχύσει με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Η συζήτηση και η ψήφισή του στην Βουλή είναι αναγκαία», επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ. Χαρακτηρίζει επίσης αναγκαία την ενεργοποίηση θεσμικών οργάνων όπως το ΕΣΥΠ και η ΑΔΙΠ, καθώς όπως αναφέρει, η αναδιάρθρωση των ΑΕΙ είναι «εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί να είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας».

Η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις της για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ βασίζονται σε τέσσερις άξονες:

  •     Εφαρμογή  της βάσης του «10» και συγχώνευση ή και κατάργηση των τμημάτων που πάνω από το 50% των σπουδαστών δεν έχουν την βάση  του 10.
  •     Δημιουργία κοινοπραξιών ανά περιφέρεια που περιλαμβάνουν Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα στη βάση της συνάφειας γνωστικών αντικειμένων, της γεωγραφικής τοποθεσίας, της συνδιαχείρισης  υποδομών και της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού
  •     Εσωτερική αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων σε μεγάλες σχολές και τμήματα που να ανταποκρίνονται στις επιστημονικές και κοινωνικές εξελίξεις.
  •     Αξιολόγηση των υποδομών, των διοικητικών υπηρεσιών, του διδακτικού και Ερευνητικού έργου και παρακολούθηση της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων.
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments