ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 26 Ιουνίου 2013
  • Views153

Στον ιστότοπο http://www.publicrevenue.gr έχουν αναρτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιών Εσόδων τα πρώτα στοιχεία για την Εβδομαδιαία Παρακολούθηση της Προόδου Επιστροφών ΦΠΑαπό τις ΔΟΥ προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, με την ΠΟΛ 1082/2013 θεσπίστηκε μια νέα διαδικασία επιστροφών ΦΠΑ βάσει αλγορίθμου ανάλυσης κινδύνου, ο οποίος προσδιορίζει ποιες υποθέσεις επιστροφών ΦΠΑ  πραγματοποιούνται κατόπιν ελέγχου και ποιες χωρίς έλεγχο.

Σταδιακά θα προστίθενται και αντίστοιχα μεγέθη που θα αφορούν στην αποτελεσματικότητα επίτευξης στόχων των λοιπών Διευθύνσεων της ΓΓΔΕ, π.χ. της Διεύθυνσης Ελέγχων, της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης, της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Υπενθυμίζεται ότι το http://www.publicrevenue.gr δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της  στρατηγικής διαφάνειας και αξιοκρατίας, αλλά και της παγίωσης αρχών επιχειρησιακής αριστείας στη ΓΓΔΕ. Είναι πάγια τακτική της ΓΓΔΕ να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες για έλεγχο και επιβεβαίωση των στόχων  αναφορικά με τα Δημόσια Έσοδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments