ΕΒΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 13 Μαρτίου 2013
  • Views116

Στη σθεναρή αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις επενδύσεις των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στο Πέραμα Έβρου, επικεντρώθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, παρουσιάζοντας το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής και της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας πως είναι «το ίδιο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα και την έριξε στα βράχια», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων -για να θυμηθώ μια έκφραση που κάποτε είχε ενοχλήσει πολλούς-, αλλά και των διεθνών αποικιοκρατών, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα τριτοκοσμική, όπου έρχονται και με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, θέλουν να απομυζήσουν το πλούτο της χώρας, το φυσικό πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας πίσω τους τα ρημάδια της περιβαλλοντικής καταστροφής και τα ερείπια της οικονομικής λεηλασίας».

Εστιάζοντας στο θέμα των δυο επενδύσεων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ιστορία του χρυσού και στη Χαλκιδική και στη Θράκη, αποτελεί «διαχρονική υπόθεση διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και τώρα της συνεργασίας της ντόπιας διαπλοκής με την ξένη διαπλοκή» και κατηγόρησε τους επενδυτές πως «με αντίτιμο κάποιες ελάχιστες και χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, έρχονται να καταστρέψουν τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές δυνατότητες μια ολόκληρης περιοχής».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα και στους αγώνες των τοπικών φορέων κατά της επένδυσης, υπογραμμίζοντας πως «χάρη λοιπόν σ” αυτή την ενότητα και στο ισχυρό μήνυμα που εκπέμψατε, που εξέπεμψαν οι εκπρόσωποί σας που ήρθαν στην Αθήνα την προηγούμενη βδομάδα, αυτό το τελεσίγραφο που έδωσε ο πρωθυπουργός πριν 15 μέρες, ότι σε δέκα μέρες θα έχει τελειώσει η υπόθεση του χρυσού στη Θράκη, ήταν ένα κούφιο τελεσίγραφο».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους τοπικούς φορείς να μην εφησυχάζουν για την επένδυση, ενώ, απευθυνόμενος στους κυβερνώντες, τόνισε: «Τους διαμηνύουμε, μην τολμήσετε να το ξανασκεφτείτε».

syriza-thraki-2 syriza-thraki-3 syriza-thraki-4

Πηγή: ehtraki.com

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments