ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΣΜΟΣ — 05 Μαΐου 2013
  • Views155

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φανατικός μουσουλμάνος και υπέρμαχος των ισλαμικών καθεστώτων στον μουσουλμανικό κόσμο,  δήλωσε σήμερα ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε «σφαγέα», θα πληρώσει «ένα πολύ βαρύ τίμημα» για όσα έχει διαπράξει σε βάρος του λαού της χώρας του.

Η δύση θα πρέπει να συνειδητοποιήση την επικίνδυνη κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί με την επικράτηση σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο καθεστώτων φανατικών μουσουλμάνων. Μην ξεχνάμε ότι στο πλευρό των ανταρτών πολεμούν φανατικοί μουσουλμάνοι από πολλές μουσουλμανικές χώρες του κόσμου. Μην ξεχνάμε ότι οι απαγωγείς των Ελλήνων μητροπολιτών προέρχονται απο τον ίδιο χώρο. Μην ξεχνάμε οι Αμερικανοί και γενικά ο δυτικός κόσμος, πολλές φορές έκανε τρομερά λάθη για χάρη εφήμερων κερδών στην διπλωματία, βοήθώντας ηγέτες και καθεστώτα, που στην συνέχεια αποδείχτηκαν καταστροφικά για την σταθερότητα της περιοχής.

Ας δούμε όμως τι δήλωσε αναλυτικά ο ηγέτης της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…

«Εσείς, Μπασάρ Άσαντ, Θεού θέλοντος, θα πληρώσετε για όλα αυτά», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προβαίνοντας σε μια από τις πιο σφοδρές φραστικές επιθέσεις του εναντίον του Σύρου ηγέτη, στον οποίο αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας επανειλημμένα εκφράσεις όπως «δολοφόνος» και «σφαγέας».

«Θα πληρώσετε ένα πολύ, πολύ βαρύ τίμημα για το θάρρος που επιδείξατε στα βρέφη στις κούνιες τους, αλλά δεν ήσασταν ικανός να το επιδείξετε σε κανέναν άλλο», συνέχισε ο Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον βουλευτών και μελών του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK).

«Εάν το θέλει ο Θεός, θα φυλακίσουμε αυτόν τον σφαγέα, αυτός ο δολοφόνος θα τιμωρηθεί με την ποινή (που του αξίζει) από την διεθνή κοινότητα. . . και θα υμνούμε τον Θεό γι’ αυτό», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η σκληρή τοποθέτηση του Ερντογάν σημειώθηκε αφού είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους κοντά στην Δαμασκό. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, επρόκειτο για όπλα από το Ιράν που προορίζονταν για τη λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ, που θεωρείται ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του συριακού καθεστώτος.

Η Άγκυρα είχε ειρωνευτεί την Δαμασκό το Φεβρουάριο, όταν είχε σημειωθεί μια ισραηλινή επιδρομή σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στην Δαμασκό. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε διερωτηθεί τότε γιατί ο συριακός στρατός δεν αντέδρασε: «γιατί δεν πέταγαν κανένα χαλίκι;», είχε πει.

Η Άγκυρα έχει διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Δαμασκό αφού οι εκκλήσεις της να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης —η οποία διανύει πλέον την τρίτη της χρονιά κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 70.000 ανθρώπους— δεν εισακούστηκαν. Έκτοτε, η τουρκική κυβέρνηση έχει ταχθεί με τους αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ και φιλοξενεί περίπου 400.000 Σύρους πρόσφυγες και αποστάτες του στρατού.

 

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments