ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 04 Ιουνίου 2013
  • Views745

Μπαράζ προσαγωγών τρανς ατόμων, καταγγέλλεται ότι πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) κάνει λόγο για απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αστυνομικών, ενώ συνδέει το μπαράζ των προσαγωγών με τις δηλώσεις τοπικών παραγόντων ενόψει του Thessaloniki Pride.

Το Σωματείο διαμηνύει ότι «θα ενημερώσει γι’ αυτά τα θλιβερά συμβάντα τη διεθνή κοινότητα και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των διεμφυλικών με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο».

«Σε τουλάχιστον τρεις από τις καταγγελίες, αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί σταμάτησαν εν κινήσει τρεις διεμφυλικές γυναίκες ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους, το ακινητοποίησαν και τις προσήγαγαν δίχως καμία απολύτως δικαιολογία», τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου.

Αναφέρεται επίσης, ότι «τα διεμφυλικά πρόσωπα κρατούνται τουλάχιστον για 3-4 ώρες με το πρόσχημα της εξακρίβωσης και της σεξουαλικής εργασίας, ενώ η συμπεριφορά των αστυνομικών είναι εξευτελιστική για την αξιοπρέπεια και την τιμή τους».

«Το γεγονός μάλιστα ότι οι προσαγωγές αυτές γίνονται σε καθημερινή βάση από τις 30.5.2013, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις τοπικών παραγόντων (δημοσίων και εκκλησιαστικών) κατά του Thessaloniki Pride, στις 14 και 15 Ιουνίου, δημιουργεί εύλογες απορίες και σκέψεις ότι πρόκειται για στοχοποίηση εν όψει του Pride της συμπρωτεύουσας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments