ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΣΜΟΣ — 20 Ιουνίου 2013
  • Views204

Αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν και σήμερα τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για την ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο.Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», σε εκτενές ρεπορτάζ, κάνει αναφορά στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη «μονομερή απόφαση» του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τη «διακοπή λειτουργίας» του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και την απόλυση περίπου 2.600 εργαζομένων, όπως σημειώνεται.

Στη διάρκεια των χρόνων, όπως επισημαίνεται, κανείς δεν αρνείται ότι δεν έχουν υπάρξει απολύσεις στην ΕΡΤ, ούτε το γεγονός ότι οι προσλήψεις έχουν γίνει μέσω πελατειακών σχέσεων, γεγονός που προκαλεί το θυμό των περισσοτέρων Ελλήνων. Πριν από την κρίση το δίκτυο τις ΕΡΤ, συνεχίζει το δημοσίευμα, απασχολούσε γύρω στους 100 παρουσιαστές οι οποίοι συνολικά εισέπρατταν 650.000 ευρώ το χρόνο. Ο κ. Σαμαράς τόνισε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα φορέα στον οποίο επικρατεί η ευνοιοκρατία, αλλά οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι είναι η Νέα Δημοκρατία εκείνη που ευνόησε τη διαιώνιση της κατάστασης, όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «το βίντεο -και το live streaming του προγράμματος, που εξακολουθούν να πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, απλήρωτοι και καταλαμβάνοντας τα στούντιο της ΕΡΤ, έχει αποσπάσει τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων, που πάντα, όμως, την έβλεπαν ως ένα φορέα που χαρακτηρίζεται από κακοδιαχείριση και μεροληπτικές προσλήψεις».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι για μια κυβέρνηση που θέλει να χτίσει την εικόνα μιας χώρας, «όπου όλα βρίσκονται υπό έλεγχο», η κίνηση του κ. Σαμαρά περιείχε «μεγάλο ρίσκο». Ο ίδιος θέλησε, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, να δείξει στους δανειστές ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο πάγιο αίτημά τους για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κάτι που εδώ και τέσσερα χρόνια, όπως αναφέρεται, δεν έχει γίνει εφικτό.

Επίσης, διατυπώνεται η άποψη ότι η εν λόγω απόφαση φαίνεται ότι αποδυνάμωσε την κυβέρνηση συνεργασίας, και τονίζεται ότι δεν υπήρξε κάποια οριστική συμφωνία από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στη συνάντηση της Τετάρτης, ενώ αναμένεται να υπάρξει σήμερα, στο πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ και υπό τον φόβο των αντιδράσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως υπογραμμίζεται.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments