ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 19 Μαΐου 2013
  • Views173
«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν άδειο – κι αυτό είναι καλό. Παραμένει ένα από τα τελευταία αστικά παραλιακά μέτωπα της Ευρώπης που δεν έχουν μετατραπεί σε γιγάντιες μαρίνες. Αντ’ αυτού, ξύλινα καΐκια βρίσκονται ακόμη στον ήσυχο κόλπο 504 χιλιόμετρα – κι έναν ολόκληρο κόσμο – μακριά από την χαώδη Αθήνα».
Έτσι ξεκινά μία από τις είκοσι καταχωρίσεις του National Geographic, που παρουσιάζουν τους 20 κορυφαίους προορισμούς, τους οποίους προτείνει στον καθένα να επισκεφθούν μέσα στο 2013. Σωστά καταλάβατε, στους είκοσι κορυφαίους προορισμούς της επόμενης χρονιάς, το γνωστό περιοδικό διεθνούς ακτινοβολίας συγκαταλέγει την Θεσσαλονίκη.
«Παρά την κρίση του ευρώ, που έχει φέρει κύματα αγανάκτησης εδώ, οι αιωνόβιες υπαίθριες αγορές, τα ώριμα φρούτα και τα βαρέλια με την φρέσκια φέτα συμβολίζουν ακόμη την πόλη», συνεχίζει το δημοσίευμα του National Geographic, και παραθέτει εν συντομία την Ιστορία της πόλης, τις προσπάθειές της να γίνει Πρωτεύουσα Νεότητας για το 2014, και φυσικά τα αξιοθέατά της, που ποικίλουν από τα βυζαντινά της «καλούδια» μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και την Έκθεση Βιβλίου.
Σε όσα δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης της Θεσσαλονίκης, το περιοδικό συγκαταλέγει τα τρίγωνα Πανοράματος, τον μπακλαβά, τα σουτζουκάκια και τον γύρο στην Νέα Διαγώνιο στην Καλαμαριά, τις λιχουδιές στα Λαδάδικα και τις παλιές και νεότερες πλατείες και αγορές της πόλης.
Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments