• Views142

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-yeYPmZ7X5Q&list=UU_E3ROtebnZXH708dOeBgDQ&index=5[/tube]

Mπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική. Συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, έξω από πέντε σπίτια δημοσιογράφων.Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια και από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά.

Αναλυτικότερα, στις 03:40 σημειώθηκε ο εμπρησμός στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα στο Κολωνάκι -όπου τώρα μένουν τα παιδιά του-, στις 04:10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04:15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή.

Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04:45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης.

Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Και για το γεγονός αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου «δείχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει: «Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;»

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

»Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία.

»Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του τονίζει: «Η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ τονίζει: «Μετά τις καταλήψεις ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, κτιρίων και κομματικών γραφείων, ήρθαν τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. Ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στις επιθέσεις είπε: «Θα μπορούσε να πει κανείς για “παλικάρια της φακής”, θα μπορούσε να πει για “ανεγκέφαλους”, θα μπορούσε να μιλήσει για αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν. Για το ΚΚΕ η καταδίκη είναι αυτονόητη, ενώ το ερώτημα που αναφύεται είναι “που αποβλέπουν αυτά τα πράγματα”» τόνισε.

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερους δέκα αλήτες – πασίγνωστους στις Αρχές – να βάζουν γκαζάκια για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή και σημειώνει: «Η αριστερή τρομοκρατία και οι παράνομες καταλήψεις είναι προβλήματα που λύνονται εντός ολίγων ωρών, εάν υπάρχει πολιτική βούληση».

Καταδικάζουν ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ

Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και καταδικάζει «με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους».

Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει ότι «οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου».

Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη

Οι «Κύκλοι Παραβατικών/Πυρήνας Εραστές της Ανομίας» και η «Μαχόμενη Μειοψηφία» ανέλαβαν την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από πέντε σπίτια δημοσιογράφων.

«Με τις αντανακλαστικές εμπρηστικές επιθέσεις μας σε σπίτια δημοσιογράφων παίρνουμε μια σαφή θέση μάχης δίπλα στις κοινότητες αγώνα και ενάντια στους μόνιμους συκοφάντες της» αναφέρουν ο/οι συντάκτης/ες του κειμένου που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο Indymedia.

«Στο συντονισμένο μπαράζ συμμετείχαμε σύντροφοι από την Μαχόμενη Μειοψηφία και τους Κύκλους Παραβατικών/Πυρήνας Εραστές της Ανομίας. Θεωρούμε τις συμμαχίες εντός της αγωνιστικής κοινότητας αναγκαίο συστατικό στην επίθεση ενάντια στο κράτος» αναφέρει η προκήρυξη, στην οποία γίνεται αναφορά στα ονόματα των πέντε δημοσιογράφων τα σπίτια των οποίων έγιναν στόχος.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για «κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που στήθηκε το τελευταίο διάστημα», καθώς και αναφορά στην «θαραλλέα και αποφασιστική κίνηση ανακατάληψης της Βίλας», την «κατάληψη των γραφείων του αριστερού θίασου της ΔΗΜΑΡ» και την «αντανακλαστική συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών».

«Μέσα από τις φωτιές μας θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις κοινότητες αγώνα που έχουν μπει στο στόχαστρο της καταστολής» αναφέρεται στο κείμενο, το οποίο καταλήγει με πρόσκληση «στα Προπύλαια το Σάββατο 12/01 στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους».

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments