ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 26 Απριλίου 2013
  • Views182

πό την περασμένη Πέμπτη, όταν το HOT DOC αποκάλυψε το σχέδιο ηθικής και φυσικής εξόντωσης του Κώστα Βαξεβάνη, κανένα ελληνικό Μέσο -πλην ορισμένων blogs και sites- δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα. Αντιθέτως, μεγάλα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες, αναδημοσίευσαν το ρεπορτάζ.

Μεταξύ αυτών και η διεθνώς αναγνωρισμένη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», η οποία έχει εκτενές δημοσίευμα για τον Κώστα Βαξεβάνη, το δημοσιογράφο, ο οποίος έπεσε θύμα απειλών, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της λίστα Λαγκάρντ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημοσιογράφος που υπογράφει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τη «Le Monde» ο Κώστας Βαξεβάνης «γνωστός σε όλο τον κόσμο από τη σύλληψή του το Νοέμβριο του 2012, μετά την αποκάλυψη των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ, αποκαλύπτει στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού HOT DOC, το οποίο μετρά μόλις έναν χρόνο ζωής, όλο το σχέδιο εξόντωσής του».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας παρουσιάζεται ολόκληρη η ιστορία, οι μαρτυρίες της Μαρίας, οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες και τα έγγραφα που δημοσιεύονται στο HOT DOC που κυκλοφορεί.

koutipandoras.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments