ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 11 Φεβρουαρίου 2015

Η πολιτική λιτότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα ήταν λάθος εκτιμά ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard Ματιέ Πιγκάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ο Πιγκάς δήλωσε πως η τρόικα που επέβαλε λιτότητα στην Ελλάδα έκανε εντελώς λάθος και έχει οδηγήσει την οικονομία της χώρας στον τοίχο.

«Πιστεύω πως οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) είναι εσφαλμένες και έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σ’ έναν τοίχο και μπορεί ακόμη να οδηγήσουν την Ευρώπη σ’ έναν τοίχο», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ναι, πιστεύω πως η τρόικα τα έκανε όλα λάθος».

Ο Πιγκάς επανέλαβε επίσης πως μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη και πως το συνολικό χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 100 δισ. ευρώ ώστε να υπάρξει μια “αποδεκτή” αναλογία χρέους προς Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

Να σημειωθεί ότι η Lazard είναι σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ ήταν σύμβουλος και στις διαπραγματεύσεις για το PSI.

Share

About Author

manthos koukoutinis

(0) Readers Comments

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: