ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 25 Ιουνίου 2012
  • Views123

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Ga76JxMvEwY[/tube]

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Είμαι φανατικά υπέρ εκδηλώσεων όπως το Kavala Air Show, υπέρ δηλ. εκδηλώσεων που παρουσιάζουν κάτι το διαφορετικό στην πόλη μας, και οι οποίες μπορούν πολύ άνετα να αποτελέσουν πόλο έλξης για τουρίστες, είτε αυτοί είναι λάτρεις της αεροπλοΐας είτε όχι. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις (αλλά και οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις) μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν στην Καβάλα.

Το περσινό Kavala Air Show μπορεί να οργανώθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά πραγματικά εντυπωσίασε όλους όσους το παρακολούθησαν. Με πυξίδα, λοιπόν, όλα όσα είχαμε δει πέρσι, αναμέναμε με ιδιαίτερη αγωνία να «σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά» (όπως έλεγε και το slogan της διοργάνωσης) για να απολαύσουμε το θέαμα που θα προσέφεραν οι χειριστές των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων.

[EasyGallery id=’kavalaairshow2012′]

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από το Kavala Air Show 2012

Το θέαμα αυτό ήταν όντως εντυπωσιακό (ιδίως οι φιγούρες των ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας ήταν πράγματι πολύ ωραίες), αλλά…ήταν πολύ λίγο!

Ο λόγος; Πολύ απλά, διότι στο Kavala Air Show προσήλθαν μόνο το 1/5 των γκρουπ που αναγράφονταν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης. ένα πρόγραμμα που είχε διαφημιστεί έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσα από τις συνεντεύξεις τύπου που έδιναν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, και το οποίο ήταν γνωστό σε πάρα πολύ κόσμο.

Γιατί, όμως, δεν ήρθανε όλα τα γκρουπ; Πολλά έχουν ακουστεί μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται τούτες εδώ οι γραμμές. Κάποιοι είπανε ότι ορισμένα ξένα πληρώματα, τα οποία προσήλθαν στην Καβάλα, ζήτησαν την τελευταία στιγμή εξτρά χρήματα για να πετάξουν (πέρα από τα όσα είχαν δαπανηθεί για την προσέλευσή τους και την διαμονή τους). Κάποιοι άλλοι είπανε ότι μερικά πληρώματα απλά δεν εμφανίστηκαν (όπως οι αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι έπρεπε -σύμφωνα με το πρόγραμμα- να πραγματοποιήσουν πτώση το πρωί του Σαββάτου, κάτι όμως που ουδέποτε έγινε, καθώς το event αναβλήθηκε τελευταία στιγμή).

Το τι πραγματικά συνέβη είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από τους αρμόδιους φορείς. Γνώμη μου, ωστόσο, είναι ότι το ζήτημα δεν θα πρέπει να αναλωθεί σε συζητήσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου (με κάθε σεβασμό στις δημοτικές παρατάξεις που το απαρτίζουν) αλλά θα πρέπει να εξεταστεί σε συνάρτηση με το τι ακριβώς θα ήθελε ο κόσμος, ο οποίος κατέκλυσε την παραλιακή λεωφόρο της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου. Κόσμος, όμως, ο οποίος δεν έδειξε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος, καθώς περίμενε πολύ περισσότερα.

Μόνο αν αφουγκραστούν οι αρμόδιοι φορείς τις επιθυμίες και τις προσδοκίες των Καβαλιωτών θα μπορέσουν να βελτιώσουν (στο μέτρο του δυνατού, ένεκα και της οικονομικής καχεξίας) το Kavala Air Show, με στόχο ώστε η φετινή επίδειξη να αποτελέσει μια κακή παρένθεση και τα επόμενα air shows να προσφέρουν το θέαμα που όλοι αναμένουμε. Έχουν έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά τους. Είναι ευκαιρία να τον αξιοποιήσουν κατάλληλα και να διορθώσουν τα όποια λάθη έγιναν φέτος. Διότι τα λάθη, όταν συμβαίνουν μια φορά, είναι ανθρώπινα. Αν, όμως, συμβούν τα ίδια και του χρόνου, τότε θα έχουμε πρόβλημα…

Και 2 λόγια για το τέλος: Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους εθελοντές όσο και στην Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας, για την προσπάθεια που έκαναν προκειμένου να διοργανωθεί το Kavala Air Show. Κυρίως, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στους χειριστές (ιδιως αυτούς της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο αυτούς που πιλοτάριζαν τα F16 όσο και τα ελικόπτερα Apache) για το θέαμα που μας προσέφεραν και, κυρίως, για την διάθεσή τους να προσφέρουν και άλλο θέαμα στο κοινό τους. Όμως αν είναι να συνεχιστεί η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια και τα επόμενα χρόνια, πρέπει πολλά να αλλάξουν στον τομέα της οργάνωσης.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments