ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΣΜΟΣ — 04 Μαΐου 2013
  • Views136

Πολλοί πολίτες του Κοσσυφοπεδίου ταξιδεύουν στη Δαμασκό για να πολεμήσουν στο πλευρό των Σύρων επαναστατών που αγωνίζονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, γράφει η αλβανική εφημερίδα του Κοσόβου.

Σύμφωνα με αναφορά της Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου πολίτες συγκεντρώνονται και προσλαμβάνονται για να πολεμήσουν στη Συρία, έπειτα από έκκληση που έγινε σε τζαμί στην Πρίστινα, αλλά και στη Μιτρόβιτσα.

«Σε τζαμί που χτίσθηκε στο χωριό Makofc που ανήκει στο δήμο της Πρίστινας συχνάζουν Σαλαφιστές μουσουλμάνοι οι οποίοι ενδέχεται να είναι επόμενοι που θα προσληφθούν για τον πόλεμο στη Συρία», αναφέρει η έκθεση της Ασφάλειας.

Ο Arsim Krasniqi που είναι ο επικεφαλής του Κινήματος της Εγγραφής, είναι αυτός που παραχώρησε την ιδιοκτησία του προκειμένου να γίνει το τζαμί των Σαλαφιστών Μουσουλμάνων, δήλωσε ότι στηρίζει εκείνους που σηκώνουν τα όπλα εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Άσαντ, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου, οι Αλβανοί Μουσουλμάνοι πηγαίνουν στη Συρία σε μικρές ομάδες και υπάρχουν δύο γραφεία από τα οποία αποστέλλονται, το ένα είναι στην Πρίστινα και το άλλο στη Μιτρόβιτσα, γράφει το δημοσίευμα.

Στην Ελλάδα, το επίσημο κράτος σκοπεύει να χτίσει τζαμιά για τους ισλαμιστές που έχουν έρθει λαθραία στην χώρα, ο αριθμός των οποίων είναι άγνωστος, αλλά και έχουν υπάρξει επίσημες ειδοποιήσεις από μυστικές υπηρεσίες άλλων κρατών (ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κ.α.) για ύπαρξη σημαντικού αριθμού μελών της Αλ Κάιντα, φανατικών ισλαμιστών φονταμενταλιστών, αλλά και άλλων εκπαιδευμένων σε στρατόπεδα στην Τουρκία…

Διαβάστε επίσης: Θεατές στη «σταύρωση» των χριστιανών της Συρίας
internet advertising

Πηγή:kostasxan.blogspot.com

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments