ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 16 Φεβρουαρίου 2013
  • Views151

Την αποχώρησή της από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία ανακοίνωσε η Puma, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 τα αποτελέσματά της ήταν χειρότερα των προσδοκιών.
Συγκεκριμένα, η Puma ανακοίνωσε ζημίες 42,6 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη στα 10,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρία αναφέρει ότι τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου «επλήγησαν» από έκτακτες χρεώσεις ύψους 98,2 εκατ. ευρώ. Προέβλεψε ότι για το 2013 οι πωλήσεις θα μείνουν αμετάβλητες, ενώ θα υπάρξει «σημαντική βελτίωση» της κερδοφορίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μια βασική απόφαση είναι το κλείσιμο των δραστηριοτήτων σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2012, η Puma αναφέρει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης και περικοπής των δαπανών σχεδιάζει το κλείσιμο 90 μη κερδοφόρων καταστημάτων. Η εταιρία θα εστιάσει τις προσπάθειές της στην επέκταση των δραστηριοτήτων της σε αναδυόμενες κυρίως αγορές.

Η οικογένεια Φάις ανέλαβε επισήμως τη διανομή των αθλητικών ειδών της γερμανικής πολυεθνικής Puma για την Ελλάδα, έχοντας πλέον στην ευθύνη της τη χονδρική διανομή των συγκεκριμένων ειδών αλλά και τη διαχείριση των υφιστάμενων μονοθεματικών καταστημάτων της φίρμας. Τη διανομή του σήματος στις παραπάνω αγορές θα πραγματοποιεί η Sportswind. Από τη συμφωνία διανομής η εταιρία εκτιμά ότι περιορίζει σημαντικά τον επιχειρηματικό κίνδυνο σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή βελτιώνει τις πωλήσεις της.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments