ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 26 Ιουνίου 2013
  • Views343

Elizabeth May: απόφαση του λαού αν θέλει μια καναδική εταιρία στη Θράκη

Στην Θράκη, στα πλαίσια της περιοδεία της στην Ελλάδα, βρίσκεται η βουλευτής Καναδά και επικεφαλής των Πρασίνων Elizabeth May.

Η κ. May επισκέπτεται την περιοχή μας, ως προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων, για να ενημερωθεί και να συζητήσει σχετικά με τις εξορύξεις χρυσού που σχεδιάζονται από καναδική εταιρία σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης.

Η βουλευτής, συνοδευόμενη από την επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Κατερίνα Γεροστεργίου, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους κατοίκων και αυτοδιοικητικούς φορείς, ενώ εκ μέρους του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, την υποδέχθηκε στο γραφείο του, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου.

«Τιμή για εμάς η παρουσία της στην περιοχή μας και μια νότα αισιοδοξίας, στον αγώνα που δίνουμε κατά της επένδυσης των χρυσωρυχείων», ανέφερε η κ. Νικολάου για να συνεχίσει λέγοντας πως «της αναλύσαμε διεξοδικά το θέμα του 14χρονου αγώνα μας και είπαμε πως οι αυτοδιοικητικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς της Περιφέρειας ΑΜΘ επιμένουν πως η εξόρυξη δεν μπορεί να γίνει».

Από την μεριά της η βουλευτής Καναδά επεσήμανε πως «αυτά που κάνει η εταιρία δεν είναι συμβατά με τις επιλογές βιώσιμης ανάπτυξης της Θράκης», ενώ σχολιάζοντας και την περιοχή στο Πέραμα όπου η Καναδική εταιρία θέλει να κάνει την επένδυση ανέφερε πως «βλέποντας το σημείο όπου θέλει να γίνει η επένδυση, η El Dorado υποτίμησε τους παράγοντες και δεν είναι δυνατόν αυτή να είναι συμβατή με τις άλλες δραστηριότητες της περιοχής, όπως η γεωργία, η αλιεία, ο τουρισμός».

Τέλος η κ. May έστειλε μήνυμα προς τους συμπατριώτες της λέγοντας πως «είναι απόφαση του λαού αν θέλει μια καναδική εταιρία εδώ στην Θράκη».

 

Εκδήλωση των δήμων Δράμας και Καβάλας με την μπάντα του πολεμικού ναυτικού

Μουσική εκδήλωση με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι Δήμοι Δράμας και Καβάλας στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση των δύο πόλεων. Η εκδήλωση με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων καθώς είναι κατά κοινή ομολογία μία από τις σημαντικότερες ορχήστρες στη χώρα μας δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές της εκδήλωσης να απολαύσουν μουσικές στιγμές υψηλού επιπέδου.

 

Νεκρή βρέθηκε στη ακτή της Καλαμιτσας μια φώκια

Λουόμενοι στην Ακτή της Καλαμίτσας είδαν το Σάββατο στην αμμουδιά μία νεκρή φώκια. Ειδοποίησαν το λιμεναρχείο Καβάλας που με τη σειρά του ενημέρωσε τον Δήμο Καβάλας.
Ο Δήμος Καβάλας φρόντισε για την απομάκρυνση του νεκρού ζώου το οποίο μάλλον είχε μπλεχτεί σε δίχτυα ψαράδων με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο. Η φώκια, μεγάλη σε βάρος, περίπου 200 κιλά, μεταφέρθηκε με ευθύνη του Δήμου Καβάλας για αποτέφρωση.
Με το περιστατικό ασχολήθηκε και το Λιμεναρχείο Καβάλας ενώ
Οι λουόμενοι που είδαν τη νεκρή φώκια στην άκρη της θάλασσας, ήταν μαθητές.

 

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(1) Reader Comment