• Views171

Πλήθος κόσμου από τον Έβρο αλλά και τη Ροδόπη συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης μπροστά στο Δημαρχείο και συμμετείχαν στο πανθρακικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε προκειμένου να εκφράσει η τοπική κοινωνία την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη αδειοδότηση της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα. Με πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα πολίτες όλων των ηλικιών, ακόμη και μαθητές, έδωσαν το «παρών» στη κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν και πολίτες από το Κιλκίς και τη Χαλκιδική, που ένωσαν τη φωνή τους με τους Θρακιώτες.

 

alexandroupoli poreia diamartyrias e-evros


Πρώτοι απ’ όλους απευθύνθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος δύο μαθητές λυκείου εκπροσωπώντας τη μαθητική κοινότητα ενώ αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ. Στη συνέχεια θέση πήρε στο βήμα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μάλιστα απευθύνθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό που τη στιγμή εκείνη βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη, καλώντας τον να ακούσει των παλμό της τοπικής κοινωνίας.

 

alexandroupoli diamartyria

Ο κ. Λαμπάκης για πρώτη φορά μίλησε και για μία επένδυση πολύ μεγάλη που θα έρθει στον Έβρο, την οποία έχει ήδη παρουσιάσει στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Ανάπτυξης, η οποία θα προσφέρει δεκαπλάσιες θέσεις εργασίες από αυτές που υπόσχεται η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. Ωστόσο δεν επεκτάθηκε περαιτέρω, πράγμα που υποσχέθηκε να κάνει μόλις οριστικοποιηθεί η κατάσταση.  Ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας “Δε θέλουμε «

alexandroupoli diamartyria2 N Vavatsiklis

θέσεις θανάτου». Σηκώνουμε «μπαϊράκι» και λέμε «μολών λαβέ»”.


Στο συλλαλητήριο παρέστησαν περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, αρχών και επαγγελματικών κλάδων από τη Ροδόπη και τον Έβρο ενώ ψηφίσματα συμπαράστασης εστάλησαν και από φορείς και οργανώσεις της Δράμας, της Θάσου και του Κιλκίς. Να σημειωθεί ότι ο μοναδικός βουλευτής Έβρου που συμμετείχε στην κινητοποίηση ήταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήλων Μαρίνος Ουζουνίδης.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι πολίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους  της Αλεξανδρούπολης, ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, συνεχίζοντας στην οδό 14ης Μαϊου (άνοδος) και κατεβαίνοντας από την Ιωακείμ Καβύρη (κάθοδος).

Tweets Γεωργιάδη – Χατζηνικολάου για το Λαμπάκη και το χρυσό.

82ed1d7600276a2a.jpg«Πόλεμος» και στο twitter έχε ξεσπάσει με αφορμή το βίντεο που αναπαράχθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολλά μέσα (αν και τα διαδραματιζόμενα συνέβησαν ακριβώς ένα χρόνο πριν) με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σε συνάντηση που είχε τότε με τον Καναδό Πρέσβη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Δημάρχου γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τα εξής: « κ. Δήμαρχε Αλεξανδρουπόλεως, οι νόμοι του Κοινοβουλίου ισχύουν και όσοι σηκώσουν μπαϊράκι θα υποστούν τις συνέπειες».

Φυσικά οι “followers” του κ. Γεωργιάδη, δεν άφησαν ασχολίαστο το tweet αυτό, με κάποιον χρήστη να σχολιάζει «και αν ήταν και μπαϊράκι πάει στο καλό… ήταν είναι ψευτομπαϊράκι είναι το θέμα» ενώ η απάντηση να έρχεται αμέσως από άλλο χρήστη «Μπα! Μπαϊράκι το λες εσύ; Εγώ το λέω πατριωτισμό και μπέσα, στοιχεία που σου λείπουν», «όσο για τους νόμους του κοινοβουλίου, ε ας μη συζητήσουμε τώρα πόσο ισχύουν..», «εσύ θα ζήσεις στα κυάνια; Χέστηκες λοιπόν. Άσε που οι επενδυτές στηρίζουν και το κόμμα».

Τα tweets του κ. Γεωργιάδη δε «γλίτωσαν» ούτε από το σχόλια του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος σε ανάρτηση του βουλευτή ότι «ξεκινά το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του στη συγκέντρωση υπέρ της επενδύσεως των Χρυσορυχείων (υπόψη ότι η σωστή γραφή είναι Χρυσωρυχείων, μάλλον θα του «ξέφυγε»), ο δημοσιογράφος γράφει: «Δεν πρόκειται για επένδυση αλλά για δώρο του ελληνικού κράτους στην ξένη εταιρεία και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι μεγάλες» ενώ λίγο πιο κάτω συμπληρώνει «εννοώ ότι η τοπική κοινωνία ζει τις επιπτώσεις καθημερινά».

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments