ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 18 Ιουνίου 2013
  • Views367

EΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Δεκτή έγινε από το αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για τη σύμβαση της καταπολέμησης των κουνουπιών.
Μετά την αρχική ακύρωση της σύμβασης του διεθνούς διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που καθυστέρησε το πρόγραμμα κατά ένα μήνα, η προσφυγή της Περιφέρειας έγινε δεκτή και οι ψεκασμοί ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
Η σύμβαση που εγκρίθηκε πλέον οριστικά είναι διετής και δεν θα χρειαστεί καμία διαδικασία για τους ψεκασμούς της επόμενης χρονιάς. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, είναι η πρώτη περιφέρεια στην χώρα, όπου ξεκινά ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ  ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Εγκαινιάστηκε το νέο, σύγχρονο κολυμβητήριο, ολυμπιακών προδιαγραφών, στην Αλεξανδρούπολη.
Το νέο κολυμβητήριο είναι χωρητικότητας 1000 θέσεων, διαθέτει δύο πισίνες, μια μεγάλη ολυμπιακών προδιαγραφών, βάθους 3,5 μέτρων και μια μικρότερη προθέρμανσης, αποδυτήρια, σάουνες αλλά και όργανα γυμναστικής.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία των τοπικών αρχών, ενώ σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ανέφερε ότι το νέο κολυμβητήριο είναι από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης και θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των αθλημάτων της κολύμβησης και του πόλο.
Η κατασκευή του είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ολυμπιακά Έργα Ελλάδα 2004», ενώ, όπως επισήμανε ο κ. Λαμπάκης «για την ολοκλήρωση του έργου πάλεψαν τρεις δημοτικές αρχές και καθένας από αυτούς έχει το δικαίωμα σήμερα να χαίρεται, γιατί πραγματικά δημιουργήθηκε ένα μεγάλο έργο».
Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με επίδειξη κολύμβησης, από αθλητές και αθλήτριες σωματείων της περιοχής.

 

ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΝΙΟΧΟ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σε νέα δημοπρασία για την εκμίσθωση του τουριστικού καταλύματος «Ηνίοχος» προχωρά ο Δήμος της Ξάνθης, μετά την αδυναμία των επιχειρηματιών που είχαν πάρει τον αρχικό διαγωνισμό να λειτουργήσουν την εγκατάσταση.
Μετά από προβλήματα που υπήρξαν με τις εγγυητικές επιστολές οι επιχειρηματίες που είχαν κερδίσει το σχετικό διαγωνισμό απεβλήθησαν με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Έτσι ο Δήμος Ξάνθης προκήρυξε ήδη, για τις 26 Ιουνίου,  νέα σε πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία  για την  εκμίσθωση του οικοτουριστικού καταλύματος  «ΗΝΙΟΧΟΣ»,  που βρίσκεται στον οικισμό Κομνηνών του Δήμου Ξάνθης, με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 500,00 € μηνιαίως  ήτοι  6.000,00 € ετησίως

 

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΗΠΟΙ-ΒΙΠΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΒΙΠΕ-ΑΡΔΑΝΙΟ

Έκλεισε λόγω εργασιών συντήρησης το τμήμα της Εγνατίας Κήποι – Βιομηχανική περιοχή Αλεξανδρούπολης. Οι οδηγοί κινούνται μέσω της παλιάς Εθνικής από τις Φέρες.
Από την Εγνατία εκτιμάται ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουλίου.
Στο μεταξύ, την Κυριακή δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα βιομηχανική περιοχή Αρδάνιο.

 

 

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments