ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 28 Μαρτίου 2013
  • Views138

«Χρέος, λουλούδια και ο αγγελιοφόρος της καγκελαρίου», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην εφημερίδα Die Welt, που αναφέρεται στην επίσκεψη του Ότο Ρεχάγκελ στην Ελλάδα, απεσταλμένος της της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας.

«Πριν από έναν χρόνο κρατούσε τον ποδοσφαιρικό κόσμο με κομμένη την ανάσα (…) στην προσπάθειά του να σώσει ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία προπονητής στην ιστορία της Bundesliga την Χέρτα από τον υποβιβασμό. Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν τα κατάφερε. Για την αποστολή που αναλαμβάνει τώρα του ευχόμαστε καλύτερη τύχη», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού τεχνικού στη χώρα μας.

«Ο Ρεχάγκελ είναι σε διπλωματική αποστολή, είναι ο αγγελιοφόρος της καγκελαρίου. Η αποστολή του, να σώσει την Ευρώπη. Εντούτοις δεν πρέπει να το κάνει μόνος, αφού στο τριήμερο ταξίδι του έχει στο πλευρό του τον υφυπουργό Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ (…)».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην κατάκτηση του Euro 2004: «Η έως τότε μοναδική διεθνή επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν αναμφίβολα Made in Germany. Δεν προέρχονται λοιπόν μόνον αρνητικά από τη Γερμανία, η εικόνα της οποίας πλήττεται εδώ και μήνες σε χώρες όπου τα βουνά του χρέους δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη ματιά στην πραγματικότητα. Τα κακόγουστα πλακάτ που δείχνουν την Μέρκελ με περιβραχιόνιο με αγκυλωτό σταυρό, σήμαναν συναγερμό στο Βερολίνο. Έπρεπε λοιπόν να βελτιωθεί και πάλι η εικόνα των Γερμανών. Με δεδομένο το γενικότερο κλίμα στην Μεσόγειο χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να γίνει αυτό, ωστόσο στη ζωή του ο Ότο Ρεχάγκελ το έχει πετύχει αυτό επανειλημμένως (…)».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments