ΑΠΟΨΕΙΣ — 20 Φεβρουαρίου 2013
  • Views198

«Πολύ καλή περίπτωση» χαρακτήρισε τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, «αν συγκριθεί με το τραγικό πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης», όπως είπε, και έκανε ειρωνικό σχόλιο για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα.

«Χαίρομαι που ήρθε ο Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα, είναι πολύ καλή περίπτωση, αν συγκριθεί με το τραγικό πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης. Αλλά, ούτε ψύλλος στον κόρφο του, αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη κρίση στη Γαλλία. Μακάρι να βοηθήσει την Ελλάδα, τη Γαλλία πάντως δεν μπορεί να τη βοηθήσει» σχολίασε ο κ. Βαρουφάκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την πάταξη της ανεργίας ο κ. Βαρουφάκης διερωτήθηκε «πώς μπορούμε να μιλάμε για ενίσχυση της απασχόλησης όταν έχουν ληφθεί μέτρα 9,6 δισ. ευρώ που καταρρακώνουν το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών».

«Ούτε με ευχολόγια ούτε με καλές προθέσεις θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα. Αν δεν υπάρξει σύγκρουση στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει να αρνηθούμε να πάρουμε την επόμενη δόση. Δεν είναι συνετό να πάρουμε νέο δάνειο το οποίο δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε.

Οσο περισσότερο αργούμε να κάνουμε τη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και όσο περισσότερες δόσεις παίρνουμε, τόσο χαντακώνουμε τον εαυτό μας. Είναι θέμα επιβίωσης της Ελλάδας να επαναδιαπραγματευτούμε το πακέτο» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Print Friendly

Μετά το αγγελιόσημο…

Μετά το αγγελιόσημο…

Σεπτέμβριος 23, 2016
Ο ζεστός  μήνας Αύγουστος.

Ο ζεστός  μήνας Αύγουστος.

Σεπτέμβριος 01, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments