ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 14 Φεβρουαρίου 2013
  • Views111

Τι λένε οι πολίτες για το ΠΑΣΟΚ

Νέα δεδομένα προκύπτουν από την δημοσκόπηση της alco για λογιαριασμό του newsit, όπου προκύπτει, μια όχι μεγάλη αλλά αξιοσημείωτη άνοδος της ΝΔ, στασιμότητα με ελαφρά πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ, άνοδο στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, που όμως παραμένει ακόμα μακριά από διψήφιο ποσοστό και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό υπάρχει πτώση της Χρυσής Αυγής!

Στη δημοσκόπηση της Alco, αξίζει κανείς να σταθεί και στο κεφάλαιο που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ. Εκεί, αναλύοντας τις απαντήσεις τόσο των ψηφοφόρων του κόμματος, όσο και του συνόλου των ψηφοφόρων θα διαπιστώσει ότι αυτό που ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως προϋπόθεση παραμονής του στην ηγεσία, είναι αυτό που θα προκύψει από το Συνέδριο να μην θυμίζει σε τίποτα αυτό που σήμερα ονομάζεται ΠΑΣΟΚ. Ούτε καν το όνομα.

Πιο αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 21,2%
ΣΥΡΙΖΑ 20,2%
ΧΡ.ΑΥΓΗ 9,4%
ΠΑΣΟΚ 7,2%
ΑΝΕΛ 5%
ΚΚΕ 4,8%
ΔΗΜΑΡ 4%
ΑΛΛΟ 5,3%
ΛΕΥΚΟ 4%
ΑΠΟΧΗ 11%
ΔΞ 7,9%
Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι στο ερώτημα : «Πόσο σας εκφράζουν τα κόμματα που ψηφίσατε το 2012;» δηλαδή πριν από λίγους μήνες, το συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 44% απαντά όχι!
Το ναι δεν αγγίζει ούτε το 50%!

Βαγγέλη άλλαξέ τα όλα!

Αυτό φαίνεται να ζητούν οι ψηφοφόροι – όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ – από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αν θέλει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματός του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ερώτημα “τι πρέπει να Κάνει ο Βενιζέλος για να επανακάμψει το ΠΑΣΟΚ” η απάντηση όλων των ψηφοφόρων είναι “να τα αλλάξει όλα”.

Τόσο το σύνολο των ψηφοφόρων, όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ακούν το όνομα ΠΑΣΟΚ.

Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς, όσο και το 50% από το σύνολο των ψηφοφόρων στέλνουν το εξής μήνυμα:
“Εμείς κόμμα που να λέγεται ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε”.

Επίσης, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ότι όλες αυτές τις αλλαγές μπορεί να τις φέρει εις Πέρας ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και το θέτουν αυτό ως προϋπόθεση για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments