ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ — 14 Απριλίου 2013
  • Views114

Πραγματικές σκηνές-σοκ για όποιον μπορεί να αντιληφθεί την πραγματική τους διάσταση

Αυτές είναι πραγματικές σκηνές-σοκ, για όποιον πολίτη αυτής της χώρας έχει απομεινει να προσπαθεί να μη χάνει την κοινή λογική, την αισθητική του, την παιδεία του.Για όποιον εν πάση περιπτώσει, επιμένει να κρατά ψηλά αξίες αυτονόητες που φαίνεται πως χάνονται οριστικά.

Αξιοπρέπεια, σεβασμός, κανόνες, διάλογος. Πολλές από αυτές “υπερηφανευόμαστε” ότι εμείς ανακαλύψαμε πρώτοι, ως λαός. Αλλά φαίνεται πως η λαίλαπα της μεταπολίτευσης και το έκτρωμα της ασυδοσίας που φτιάξανε τα τελευταία 40 χρόνια, τα κατέστρεψε όλα και μαζί το πιο σπουδαίο από όλα που είχαμε ως λαός. Στην Ελλάδα του μνημονίου, που αποτελεί άλλοθι για όλα, έχει δικαίωμα ο καθένας να κάνει ό, τι θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει και σε όποιον θέλει. Αλλά η πραγματική παιδεία ενός λαού, φαίνεται από το πως αντιμετωπίζει τις κρίσεις και δυστυχώς οι Έλληνες αποδεικνύονται ένας λαός κατώτερος των περιστάσεων.

Σκεφτείτε μόνο, τον περασμένο αιώνα, με τόσους πολέμους που πέρασε η Ελλάδα, χωρίς δραχμή στην τσέπη, σε αίθουσες χωρίς θέρμανση , τα παιδιά μάθαιναν πάνω από όλα να σέβονται τον μεγαλύτερο και κυρίως τον καθηγητή, τον δάσκαλο, για τον οποίο, χιλιάδες χρόνια πριν , ένας Έλληνας από την  Μακεδονία, με το όνομα Αλέξανδρος, είχε πει πως σε εκείνον χρωστάει το “ευ ζην”. Για αυτό και κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα η Ελλάδα πολλές φορές έπεσε, αλλά σηκώθηκε. Δεν την βοήθησε κανένας θεός και καμία μοίρα. Ο λαός ο ίδιος είχε την δύναμη να σηκώσει σιωπηρά στις πλατες του την χώρα. Γιατί αυτός ο λαός κάποτε είχε την δύναμη να φτιάχνει ακόμα και από χαλάσματα και όχι να χαλάει.

Στην Ελλάδα του 2013, που για όλα φταίει το μνημόνιο και όχι τα μούτρα μας, αφού όπως λέει η παροιμία “ο Έλληνας αν κοιταχτεί στον καθρέφτη θα δει είτε τον Ωνάση , είτε τον Κολοκοτρώνη, είτε τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά ποτέ τον καραγκιόζη”  βλέπουμε έναν ηλικιωμένο καθηγητή να στέκεται αμίλητος και να δέχεται φραστική επίθεση, από “φοιτητές” που το μόνο που έμαθαν είναι πως έχουν δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Από φοιτητές που κουνώντας του το δάχτυλο και μιλώντας του στον ενικό, δημιουργούν την πιο απαισιόδοξη εικόνα που μπορείς να δεις στην Ελλάδα.

Πολλοί θα πουν ότι η εικόνα είναι ωραία γιατί η νεολαία “αντιδρά”. Δικαιωματά του όποιος το πιστεύει.  Αυτός που μπορεί να “δει” πέρα από τα βίντεο, βλέπει πάντως την πιο ζοφερή και μαύρη μοίρα της Ελλάδας, βουτηγμένη στην ασχήμια και στο τέλμα.

Και αυτός ο πάτος είναι χειρότερος από οποιονδήποτε οικονομικό.Και δεν ανήκει σε καμία Τρόικα. Είναι εντελώς δικός μας, γνήσιος ελληνικός.

Σ.Π

Τα βίντεο της ντροπής…

 

The YouTube ID of qo9kaW_ObOQ#! is invalid.

Πηγή: parapolitika.gr

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments