ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 22 Ιουνίου 2013
  • Views158

AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ έδωσε χθες στη δημοσιότητα απαντήσεις που έλαβε σε ερωτήσεις βουλευτών του κόμματος, για τα θέματα καταλληλότητας του νερού δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Παγγαίου.
Το υπουργείο υγείας απαντά στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Κωνσταντινίδου και Γερασιμίδου. Ταυτόχρονα με την ίδια απάντηση το υπουργείο υγείας απαντά σε ερώτηση επίσης τον προηγούμενο Μάιο για το ίδιο θέμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Καραγιαννίδη και Διώτη.
Η απάντηση του υπουργείου υγείας έχει ημερομηνία 7 Ιουνίου. Δεν προσθέτει κάτι καινούριο στα όσα ήδη ξέρουμε. Το υπουργείο υγείας γράφει ότι το θέμα είναι υπό παρακολούθηση, με ελέγχους που συνεχίζονται για το νερό του Δήμου Παγγαίου, έλεγχοι που γράφει στην απάντησή του το υπουργείο γίνονται από τη Διεύθυνση Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.
Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα απαντήσεις στα ίδια ερωτήματα από τα υπουργεία Εσωτερικών, Μακεδονίας Θράκης, Περιβάλλοντος.
Το υπουργείο εσωτερικών απαντά ότι ζήτησε στοιχεία για να ενημερωθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης απαντά ότι είναι αναρμόδιο. Τέλος το υπουργείο περιβάλλοντος – αν και δηλώνει ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο υγείας – συμπληρωματικά αναφέρει ότι ζήτησε στοιχεία από την αποκεντρωμένη, για ενημέρωσή του

 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΗ  ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Άρχισαν και για το Νομό Καβάλας τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Επίσημη ανακοίνωση από την περιφέρεια δεν υπάρχει. Επίσημη εξέλιξη από το Ελεγκτικό συνέδριο δεν υπάρχει. Πλην όμως η ουσία εξυπηρετείται.

Οι πρώτοι ψεκασμοί έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην Ανατολική πλευρά του νομού, στην περιοχή της Κεραμωτής. Επί τόπου βρίσκονταν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, που παρακολουθούν στο νομό Καβάλας, την υλοποίηση του έργου.

 

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ο «ποιητής» των παραμυθιών θα βρεθεί το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη για να μας ταξιδέψει στους μαγικούς του κόσμους, για να δείξει στα παιδιά πού βρίσκεται κρυμμένο το όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου και τον γαργαλιό, την πιο σημαντική εφεύρεση του, ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος και σε κάνει να γελάς
και πώς να αποκτήσουν έναν ηλιόσπορο που όταν τον φυτεύεις φυτρώνει ένας ήλιος
Μετρ του χιούμορ και των ανατροπών, θαυματοποιός, παιδαγωγός άριστος, ευφυής, ευρηματικός , δημιουργός πλασμάτων παράδοξων και χωρών φανταστικών, ο καλύτερος παραμυθάς του καιρού μας, ο εθνικός μας παραμυθάς, είναι μόνο ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που έχουν γραφτεί για τον Ευγένιο Τριβιζά, τον πολυβραβευμένο και μεγαλύτερο συγγραφέα της σύγχρονης ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας και έναν από τους σημαντικότερους στον διεθνή χώρο.
«Τον γνωρίζουν και τον αγαπούν, πιστεύω, και τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη» έχει γράψει η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά για τον «ποιητή» των παραμυθιών που γνωρίζει με συναρπαστικό τρόπο πώς να ερεθίζει τη φαντασία μικρών και μεγάλων, ενώ ο Boyd Tonkin, κριτικός της εφημερίδας Independent, τον συγκρίνει με τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Παιδιά από τη Βραζιλία έως την Τουρκία και από την Αμερική, το Μεξικό έως την Ιαπωνία και την Κίνα μεγαλώνουν χρόνια τώρα με τα παραμύθια του.

 

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, η τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Γιώργου Γερομάρκου.

Ήταν η πρώτη φορά που η συνεδρίαση έγινε με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης έκαναν παρέμβαση και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης και οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου, Γεωργία Νικολάου και Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε με θέματα των λαϊκών αγορών, που έχουν ιδιαίτερη σημασία και ενδιαφέρουν τους πολίτες, καθώς επίσης και με θέματα τουρισμού και πολιτισμού. Σε ότι αφορά στα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης (θέματα λαϊκών αγορών), η Επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις, ενώ στα θέματα τουρισμού-πολιτισμού, γνωμοδοτεί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πάρθηκε μία σημαντική απόφαση σχετικά με πρόταση της Επιτροπή Ανάπτυξης, η οποία θα κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ και αφορά στην αλλαγή του λογότυπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η νέα πρόταση της Επιτροπής είναι να απεικονίζεται η Νίκη της Σαμοθράκης.

Η Επιτροπής Ανάπτυξης αποφάσισε ότι και η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

 

 

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments