ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 05 Απριλίου 2013
  • Views634

Υπέρ της ενοχής και των τεσσάρων κατηγορουμένων – παρόντων και απολειπομένων- που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση της διακίνησης του περίφημου ροζ DVD με προσωπικές στιγμές του άλλοτε γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου τάχθηκε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Αγγελής με βάση τα στοιχεία της ακροαματικής διαδικασίας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για συμμετοχή στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό πλημμελήματος η πρώην συμβασιούχος του Υπουργείου Πολιτισμού και πρωταγωνίστρια της ιστορίας Εύη Τσέκου, ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιoγράφος Γιάννης Μακρυγιάννης. Αντίθετα, ζήτησε να κηρυχθεί αθώα λόγω αμφιβολιών η Εύη Τσέκου για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης.

Κατά τον εισαγγελέα όλοι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι το επίμαχο DVD περιείχε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ο Θέμος Αναστασιάδης μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελικό λειτουργό, αντέγραψε το οπτικοακουστικό υλικό που πήγε η Τσέκου όταν επισκέφθηκε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στη συνέχεια παρέδωσε το DVD στον τότε επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Ανδριανό.

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments