ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 11 Νοεμβρίου 2012
  • Views119

Συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2013 πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Διαδηλωτές με πανό του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων βρίσκονται συγκεντρωμένοι μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου επί της οδού Αμαλίας, ενώ μεγάλος είναι ο όγκος των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι μετείχαν νωρίτερα σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των μέτρων, ενώ κρατούν πανό και κρεμάλες.  

Μικρή ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00, όταν διαδηλωτές έριξαν τον φράχτη μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.

Κλειστή είναι  η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ από τις 2 το μεσημέρι είναι κλειστοί και οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο.

Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας έχει στηθεί και ο φράχτης της Αστυνομίας, ενώ έχουν ήδη παραταχθεί γύρω από τη Βουλή, διμοιρίες των ΜΑΤ.

“Τώρα αρχίζει η σύγκρουση με τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και την ΕΕ στους τόπους δουλειάς. Αυτό απαιτεί σχέδιο, οργάνωση, σταθερότητα, υπομονή, επιμονή και ταξική αδιαλλαξία. Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση αυτή, να οργανώσουν την πάλη και η μάχη θα είναι σκληρή και αδυσώπητη” τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γιώργος Πέρρος μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

“Ούτε βήμα πίσω από την αρχή που υπογραμμίζει ότι έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και τα πλουτοκράτες και το λαό δεν υπάρχει. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο παραπλανούν συνειδητά. Σπέρνουν αυταπάτες για να παθητικοποιήσουν το λαό και να τον καταστήσουν έρμαιο των καπιταλιστών-εκμεταλλευτών” υπογράμμισε ο Κώστας Ζιώγας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στόχος είναι «η κάθοδος των εργαζομένων της περιφέρειας στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα απάνθρωπα και εξοντωτικά μέτρα και το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις, αλλά και για την οικονομική επιτροπεία στους δήμους, που κρύβει απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, νέα μείωση μισθών και αύξηση φόρων στους πολίτες».

Στο μεταξύ πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξήγγειλε για την προσεχή Τρίτη, 13 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή της για τις διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments