ΚΑΒΑΛΑ — 13 Δεκεμβρίου 2012
  • Views154

Την παύση λειτουργίας του Δήμου Καβάλας για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που όπως σημείωσε σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει ακόμα και τα όρια της επιβίωσης.

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, σε συνδυασμό με την μεταφορά όλο και περισσότερων αρμοδιοτήτων χωρίς τη διάθεση των απαραίτητων πόρων αλλά και τη μείωση του προσωπικού δημιουργούν ένα ασφυχτικό πλαίσιο λειτουργίας που δεν επιτρέπει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προσφέρουν εκείνες τις υπηρεσίες προς τους πολίτες όπως επιβάλει ο ρόλος και η λειτουργία τους.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=vQSSil632rw[/tube]

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Καβάλας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Καβάλας Κώστα Γερακίνη τόνισε ότι με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ θα έρθει σε συνεννόηση και με άλλους δημάρχους ώστε να προχωρήσουν και αυτοί σε ανάλογες κινητοποιήσεις.

Ο δήμαρχος σημείωσε ακόμα ότι ο Δήμος Καβάλας θα προσφέρει κάθε νομική υποστήριξη προς τους έντεκα εργαζόμενους του Δήμου Καβάλας που με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών τέθηκαν σε αναγκαστική διαθεσιμότητα και διαγράφηκαν σήμερα από τα μητρώα μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη, ενώ δε θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου συμπεριλαμβανομένου των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ και των ΚΕΠ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν το Ληξιαρχείο, η Υπηρεσία Καθαριότητας και η ΔΕΥΑΚ. Ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες να μη βγάλουν τα σκουπίδια τους στους δρόμους και να στηρίξουν τον αγώνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που στόχο έχει να διαφυλάξει πρωτίστως τα συμφέροντα των ίδιων των πολιτών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments