ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 31 Οκτωβρίου 2012
  • Views123

Στα 77 του χρόνια θα βγει από την φυλακή  (αν δεν έχει χρησιμοποιήσει, εν τω μεταξύ, τα “παραθυράκια” που του δίνει ο νόμος για να αποφυλακιστεί νωρίτερα) ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον καταδίκασε σε φυλάκιση 40 ετών και 9 μηνών για βιασμό, αποπλάνηση ανηλίκου και αιμομιξία (ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε, επίσης, και για εργασία στην χώρα μας χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα).

Σε βάρος του κατηγορούμενου (ο οποίος διέμενε από το 2000 στην Ελλάδα -έχονας εισέλθει παράνομα- και από το 2008 εργαζόταν σε κτηνοτροφική μονάδα κοντά στην Ξάνθη) εκκρεμούσαν κατηγορίες για τον βιασμό της 13χρονης κόρης του. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στην δίκη (στοιχεία τα οποία παρουσίασαν ο ιατροδικαστής, η μητέρα και η νονά του θύματος -η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την καταγγελία του δράστη), ο πατέρας της 13χρονης την βίαζε 1 ως 2 φορές κάθε μήνα επί 3 συνεχόμενα χρόνια (οι βιασμοί λάμβαναν χώρα όταν η μητέρα απουσίαζε στην εργασία της). Παρόλα αυτά το θύμα βρήκε το κουράγιο και κατήγγειλε, πέρσι τον Οκτώβριο, τον πατέρα της στο τμήμα ασφάλειας Ξάνθης.

Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στην δίκη κάνουν λόγο για έναν βίαιο και απότομο άνθρωπο, ο οποίος ασκούσε πολύ συχνά σωματική και σεξουαλική βία. Υπήρξε, πάντως, και ένας μάρτυρας υπεράσπισης (εκπαιδευτικός από την Αλβανία), ο οποίος υποστήριξε ότι οι κατηγορίες ήταν ψεύτικες, ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο, καθώς η προϊστάμενη της εισαγγελίας Καβάλας Κυριακούλα Χατζηνότα, ανέφερε ότι όσα είπε η παθούσα (η οποία δεν κατέθεσε στην δίκη, λόγω του ανηλίκου της) προέρχονταν μέσα από την ψυχή της.

Ο καταδικασθείς αναμένεται να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Γρεβενών, στις οποίες είναι ήδη κρατούμενος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments