ΕΒΡΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΥΓΕΙΑ — 06 Ιουνίου 2012
  • Views359

Σε απελπιστική οικονομική κατάσταση βρίσκεται ένα από τα πιο σύγχρονα, από πλευράς υποδομών, νοσοκομεία της Ελλάδας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς οι οφειλές του προς τους πάσης φύσεως προμηθευτές αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια €, την ώρα που αφενός ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης περί τα 60 εκατομμύρια € (και που, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του, δεν μπορεί να εξοφλήσει), αφετέρου πριν από 15 ημέρες τα αποθεματικά του νοσοκομείου υπέστησαν “κούρεμα” ύψους 5 εκατομμυρίων €!!!

Εξαιτίας όλων αυτών των συνθηκών (τις οποίες, ασφαλώς, βιώνουν και άλλα νοσοκομεία), οι προμηθευτές είχανε αποφασίσει να σταματήσουν την παροχή ιατρικών υλικών στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αρχής γενομένης από την Τρίτη 5 Ιουνίου. Τα υλικά που διαθέτει το νοσοκομείο επαρκούν, βέβαια, για ένα μήνα, με τις λειτουργίες του και τα τακτικά ραντεβού να πραγματοποιούνται κανονικά, αλλά ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια.

Μπροστά, πάντως, σε αυτό το ενδεχόμενο το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αναλάβει δράση, και σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Δευτέρα, αποφασίστηκε να δοθεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ένα χρηματικό ποσό για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών του προς τους προμηθευτές (περίπου το ένα τρίτο των συνολικών οφειλών) και να ζητηθεί από τους προμηθευτές να δώσουν πίστωση χρόνου (περίπου μιας εβδομάδας) μέχρις ότου να εξοφληθεί αυτό το μέρος των χρεών του νοσοκομείου. Οι προμηθευτές δέχτηκαν να δώσουν την πίστωση χρόνου, και πλέον αναμένονται εξελίξεις.

Δείτε τι δήλωσε, για το θέμα αυτό, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νίκος Ραπτόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τρίτης 5 Ιουνίου με την Βίκυ Μουντζούρη.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=FTSnQ-pD99o[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments