ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 01 Δεκεμβρίου 2012
  • Views273

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=u3iEANwOO48[/tube]

Κάποιοι υπάλληλοι, κυρίως των δήμων δεν θα δουν να μπάινουν χρήματα στον λογαριασμό τους τον επόμενο μήνα. Κι αυτό, γιατί όσο οι δήμαρχοι συνεχίζουν να μπλοκάρουν την αποστολή στοιχείων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα απαντά με μειώσεις αποδοχών.
Έτσι, όλοι οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων σε οργανισμούς και δήμους που δεν έχουν αποστείλει στοιχεία για την διαθεσιμότητα, θα υποστούν περικοπή αποδοχών αναδρομικά κατά 25% από τις 12/11.
Επίσης, θα τεθουν σε διαθεσιμότητα και θα απομακρυνθούν από την εργασία τους λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους όσοι υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με διαπιστωτικές πράξεις.
Οι υπάλληλοι που δεν έχουν ενημερωθεί τα στοιχεία τους στην απογραφή για 3 μήνες θα σταματήσουν να πληρώνονται έως ότου ενσωματωθούν οι αλλαγές στην υπηρεσία τους.
Πάνω από 2.500 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου θα δουν μειωμένες τις αποδοχές τους και θα απομακρυνθούν από την εργασία τους.
Μέχρι στιγμής έχουν συλλεγεί περίπου 1.000 διαπιστωτικές πράξεις υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ενω αναμένονται στοιχεία για ακόμα 650 υπαλλήλους στους δήμους και 350 στις περιφέρειες.
Αν δεν αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση περίπου 50.000 υπάλληλοι και δεν μετακινηθούν άλλοι 15.000 θα τεθεί σίγουρα από την τρόικα ζήτημα απολύσεων.

Ηλεκτροπληξία… στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» θα είναι 37% και πρόκειται για εισήγηση που κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο ΠΕΚΑ.
Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας. Οπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση-σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις. Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Εξειδικεύονται στο Μνημόνιο τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2013. Επίσης γίνεται αναφορά σε πιθανές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό με την ολοκλήρωση αναλογιστικών μελετών αλλά και στην τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων.
Πιο αναλυτικά, στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνδυασμού των μέτρων κινητικότητας, μείωσης των συμβασιούχων, αποχωρήσεων και απομάκρυνσης των επίορκων. Κάθε τρίμηνο του 2013 θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα πάνω από 6.000 υπάλληλοι.
«Μας χρειάζεται ένας μεγάλος εθνικός στόχος, ο οποίος μπορεί να φαίνεται τετριμμένος, αλλά είναι επαναστατικός: Κανονικό κράτος, κανονική οικονομία, κανονική κοινωνία» αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «από εδώ και πέρα, εναπόκειται σε εμάς να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο της συμφωνίας και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης» και προσθέτει ότι η «Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να ξαναβρεί τη δυναμική της και την προοπτική της».
«Οι αποφάσεις του Eurogroup δεν προέκυψαν με παρθενογένεση αλλά ήταν το αποτέλεσμα μιας έντονα πολιτικής διεκδίκησης» δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης. Απορρίπτει επίσης τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ήταν απούσα από τις διαπραγματεύσεις: «Χωρίς την προετοιμασία της κυβέρνησης θα ήταν άλλη η εξέλιξη των πραγμάτων… Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά και των αναζητήσεων του Eurogroup και συνολικότερα της Ευρώπης…». Ενώ εκτίμησε ότι η απόφαση απομακρύνει τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

«Πιστεύω ότι τα όσα έχουν προκύψει από τις αποφάσεις του Eurogroup αποτελούν ένα σταθεροποιητικό στοιχείο παραμονής της χώρας στο ευρώ», είπε.

Χαράτσια-σοκ που θα φτάνουν στο 40,3% των συνολικών δηλούμενων εισοδημάτων αναμένεται να προκύψουν για περίπου 500.000 αυτοαπασχολούμενους επιτηδημαυτίες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται ότι για όλες τις ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, τις ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργούνται το βασικό αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα πρόσθετα αφορολόγητα για προστατευόμενα τέκνα.

Όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι θα κληθούν για πρώτη φορά, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος να πληρώσουν φόρο που θα υπολογιστεί με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ του καθαρού τους εισοδήματος, λόγω της κατάργησης όλων των αφορολογήτων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments