ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ — 16 Φεβρουαρίου 2013
  • Views170

Ο Οσκαρ Πιστόριους κατέρρευσε σήμερα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου την ώρα που άκουγε από τε ον δικαστή να του απαγγέλει κατηγορίες για την δολοφονία της συντρόφου του.

Κρατώντας το κεφάλι του ανάμεσα στα χέρια του με εμφανή την απόγνωση, ο Όσκαρ Πιστόριους ξέσπασε σε κλάμματα την ώρα που του απαγγέλονταν κατηγορίες για την δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στένενκαμπ.Ο Πιστόριους δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει. Φορώντας ένα σκούρο κοστούμι, ο 26χρονος Ολυμπιονίκης και Παραολυμπιονίκης, στάθηκε με το κεφάλι σκυμένο μπροστά από τον δικαστη Ντέσμοντ Νέαρ.
Πολύ γρήγορα άρχισε να κλαίει με λυγμούς κρατώντας το πρόσωπό του με τα δυο του χέρια.“Ηρεμήστε. Ελάτε. Καθήστε”, του είπε ο δικαστής.
Η διαδικασία άρχισε με καθυστέρηση 2 ωρών εξαιτίας των εκοντάδων δημοσιογράφων που βρίσκονται στο δικαστήριο και έφτασαν στη Νότια Αφρική από όλα μήκη και πλάτη της γης για να καλύψουν το γεγονός.
Δίπλα του ήταν ο πατέρας και ο αδερφός του. Τελικά αποφασίσθηκε να παραμείνει υπο κράτηση έως την Τρίτη 19/02 οπότε και θα σηζητηθεί το αίτημα της αποφυλάκισής του με εγγύηση.
Νοτιοαφρικανοί εισαγγελείς θα υποστηρίξουν ότι ο Οσκαρ Πιστόριους διέπραξε φόνο εκ προμελέτης όταν πυροβόλησε θανάσιμα τη φίλη του Ρέεβα Στέενκαμπ στην πολυτελή κατοικία του στην Πρετόρια,.
Ο Πιστόριους θα παραμείνει προφυλακισμένος μετά την αναβολή από το δικαστή Ντέσμοντ Νερ, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο 26χρονος αθλητής, της ακροαματικής διαδικασίας για την Τρίτη και την Τετάρτη οπότε η υπεράσπιση αναμένεται να ζητήσει την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments