ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 22 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views229

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=NXFkL77zIhw[/tube]

Οι πολίτες της Καβάλας μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Οι Καβαλιώτες (αλλά και όλοι όσοι κατοικούν στο υπόλοιπο του νομού) μπορούν πλέον να φεύγουν από τα σπίτια τους και να τα αφήνουν ξεκλείδωτα και με ανοιχτά παράθυρα. Και αυτό διότι οι 130 κενές θέσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας έχουν καλυφθεί με……3 αστυνομικούς!!!

Αν το παραπάνω σχόλιο σάς φαίνεται ειρωνικό, πού να δείτε και την συνέχεια…Δυστυχώς δεν αστειευόμαστε.

Προ ημερών διαβάζαμε σε δημοσιεύματα για την έκτακτη μετάθεση, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ενός και μόνο αστυνομικού, ο οποίος θα κάλυπτε τις 140 κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών στον νομό. Όπως φαίνεται, όμως, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει ακάθεκτο, καθώς λίγες μέρες μετά ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει (με έκτακτη μετάθεση) 3 αστυνομικούς για να καλύψουν τα 130 κενά που παρουσιάζονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Αν λάβουμε υπόψη και τις τακτικές μεταθέσεις, συνολικά 11 αστυνομικοί καλούνται να καλύψουν τα 130 κενά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Όσον αφορά το ενδεχόμενο νέων μεταθέσεων; Αυτό μετατίθεται για…του χρόνου!!!

Η ανακοίνωση που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Καβάλας τα λέει όλα:

«Νενικήκαμεν! Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ενισχύεται στις έκτακτες μεταθέσεις με τρεις «ολόκληρους» αστυνομικούς! Η Ένωσή μας πανηγυρίζει, η πόλη πρέπει να φωταγωγηθεί. Σε μια Αστυνομική Διεύθυνση όπου οι ελλείψεις πλησιάσουν στο 30% της οργανικής της δύναμης, έρχονται τρεις συνάδελφοι να λύσουν το πρόβλημα. Πλέον οι πολίτες αυτού του τόπου πρέπει να είναι ήσυχοι, τα κενά καλύπτονται και το αίσθημα ασφάλειας παγιώνεται. Ακούει κανείς; Μόνοι μας δεν μπορούμε να πετύχουμε πλέον τίποτα. Καλούμε τον υπουργό και τους βουλευτές του νομού μας να αντιδράσουν, ώστε να αναθεωρηθεί άμεσα αυτή η προσβλητική για τον τόπο μας απόφαση. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας».

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ακόμα και αυτοί που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας “απειλούνται” με μετάθεση στον Έβρο για την φύλαξη των συνόρων. Ήδη 25 αστυνομικοί έχουν μετατεθεί από τις αρχές του Αυγούστου στον Έβρο, στα πλαίσια των έκτακτων μεταθέσεων που είχανε πραγματοποιηθεί εκείνη την περίοδο, και με την επιστροφή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας θα πρέπει να φύγουν για τον Έβρο άλλοι 25 αστυνομικοί ούτως ώστε να καλύψουν το κενό στα σύνορα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments