ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 18 Απριλίου 2012
  • Views183

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=RFPCzlnXlR0[/tube]

Εκρηκτικές διαστάσεις, που καταδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, έχει λάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών. ωστόσο και ο αριθμός όσων επιχειρούν ανεπιτυχώς να βάλουν τέρμα στην ζωή τους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλια στο Σύνταγμα και το ντόμινο αυτοκτονιών που ακολούθησαν σε όλη την Ελλάδα φαίνεται ότι δημιούργησαν ένα μακάβριο φαινόμενο, το οποίο επεκτείνεται σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες.

Ήδη τις προηγούμενες εβδομάδες η Καβάλα είχε συγκλονιστεί από τις 2 αυτοκτονίες, ενός συνταξιούχου και ενός ανέργου, και το (δυστυχές) παράδειγμα προσπάθησαν να μιμηθούν άλλοι 3 συμπολίτες μας τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

3 απόπειρες αυτοκτονίας, και μάλιστα μέσα σε 2 μόλις ημέρες, είναι πάρα πολλές για την μικρή κοινωνία της Καβάλας, και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο: πέφτοντας στη θάλασσα για να πνιγούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος, την Μεγάλη παρασκευή έγιναν 2 απόπειρες αυτοκτονίας: Η πρώτη από μια 27χρονη με καταγωγή από τα Ιωάννινα, η οποία έχοντας κάνει χρήση χαπιών, στις 3 και 20 τα ξημερώματα πήδηξε στην θάλασσα στο ύψος του ξενοδοχείου “Γαλαξίας”, ενώ από το ίδιο σημείο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λίγες ώρες αργότερα (στις 7 παρά τέταρτο) μια 43χρονη, η οποία είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Οι άμεσες κλήσεις πολιτών στο ΕΚΑΒ για ανθρώπους στην θάλασσα και η αυτοθυσία των λιμενικών που έπεσαν στα παγωμένα νερά έσωσαν, τελικά, τις 2 γυναίκες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Δευτέρα του Πάσχα, στις 6 και 25 το πρωί άλλος ένας συμπολίτης μας, ηλικίας 46 ετών, πήδηξε στην θάλασσα πίσω από το ξενοδοχείο Lucy. Ευτυχώς στο σημείο βρέθηκαν ερασιτέχνες ψαράδες, οι οποίοι περισυνέλεξαν τον 46χρονο.

Και οι 3 νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, και πλέον είναι καλά στην υγεία τους.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments