ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 13 Ιουλίου 2013
  • Views171

2.000.000 ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες της Ροδόπης

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης ενημερώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ροδόπης, ότι μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, την Παρασκευή 12 Ιουλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης του έτους 2012.

Η εξισωτική αποζημίωση αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς τους αγρότες των μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους.

Το συνολικό ποσόν της εξισωτικής αποζημίωσης ανέρχεται στα 81.331.919€ και αφορά συνολικά 62.038 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.

Η πληρωμή πραγματοποιείται σε όσους πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλεξιμότητας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και δεν είχαν ελλείψεις στις αιτήσεις τους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα ποσά πληρωμής που τους καταβλήθηκαν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ σε άλλη ενότητα, θα μπορούν να ενημερώνονται επίσης αναλυτικά και όσοι δικαιούχοι δεν τους καταβλήθηκε η Εξισωτική Αποζημίωση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών.

Για τους γεωργούς που έχουν ελλείψεις δικαιολογητικών διευκρινίζεται ότι πρέπει να υποβάλλουν (αυτοπροσώπως ή δια μέσου των ΕΑΣ) στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, ώστε αφού γίνει ο έλεγχος τους, να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους στο πλαίσιο των διαθέσιμων πιστώσεων. Η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων είναι εντός 10 ημερών από την ανάρτησή τους στους αντίστοιχους Δήμους.

Σε ότι αφορά την Ροδόπη, το συνολικό ποσό το οποίο αναλογεί αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και ειδικότερα φτάνει τα 1.979.826€ και αφορά 1519 δικαιούχους.

Την παρασκευή 19 Ιουλίου στη Δράμα ανοίγει τις πύλες της η 20η γιορτή βιβλίου

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες της η 20η Γιορτή Βιβλίου, μια πολιτιστική εκδήλωση, θεσμός πλέον στη Δράμα, η οποία συνδιοργανώνεται από το Δήμο Δράμας, τη ΔΕΚΠΟΤΑ και το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών της πόλης μας.
Είκοσι χρόνια μετά και εμείς συνεχίζουμε! Με το ίδιο πάθος που είχαμε όταν πρωτοξεκινήσαμε. Με ακόμη περισσότερη αγάπη για αυτό που κάνουμε. Κόντρα στους δύσκολους καιρούς. Με στόχο πάντα να γινόμαστε καλύτεροι και να ξεπερνάμε τις προσδοκίες σας.
Αυτό φιλοδοξούμε να καταφέρουμε και φέτος, υποσχόμενοι ότι τα 20α γενέθλια της Γιορτής Βιβλίου θα είναι τα καλύτερα που έχουμε ζήσει έως τώρα.
Και γιατί να μην είναι, αφού όλες οι προϋποθέσεις συνηγορούν σε αυτό.
«Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται», είχε πει ο Κικέρων και εμείς τα έχουμε και τα δύο! Το Δημοτικό Κήπο της πόλης μας και τους πάγκους των βιβλίων μας!
Ελάτε, λοιπόν, να σας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που συναρπάζει και μαγεύει! Όπου οι συγκινήσεις και τα συναισθήματα περισσεύουν!
Θα σας περιμένουμε, κάθε βράδυ, από τις 19 έως τις 26 Ιουλίου 2013, από τις 19.30 μ.μ. – 23.00 μ.μ.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments