ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 02 Νοεμβρίου 2012
  • Views309

Εθνογραφική έρευνα & έκθεση τοπικής παραδοσιακής κουζίνας
Δράσεις Πολιτισμού 2 έως 4 Νοεμβρίου 2012
Συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Παύλος» Λυδία Καβάλας

Στο πλαίσιο του έργου που έχει εγκριθεί μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007 -2013», ο Δήμος Καβάλας ανέλαβε τη διοργάνωση μια σειράς εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την πολιτιστική συνεργασία των φορέων πολιτισμού των δύο πόλεων Strumyani Βουλγαρίας και Καβάλας. Το σύνολο των εκδηλώσεων είναι ανοιχτές στο κοινό και περιλαμβάνουν:

1. Την εναρκτήρια συνάντηση εκπροσώπων και φορέων πολιτισμού, των δύο πλευρών, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Λυδίας «Απόστολος Παύλος» της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, με σκοπό την υλοποίηση του 2ου Διασυνοριακού Εθνογραφικού Εργαστηρίου με την παρουσίαση εθνογραφικής ερευνάς & έκθεσης τοπικής παραδοσιακής κουζίνας των δύο περιοχών.
Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί στην έκθεση με θέμα: «Τοπική Παραδοσιακή Κουζίνα» και να παρακολουθήσει ειδική εκδήλωση παρουσίασης χορευτικών συγκροτημάτων Δήμου Καβάλας και Δήμου Strumyani.

2. Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στης 11:00 θα ξεκινήσουν οι εργασίες του διασυνοριακού εργαστηρίου με θέμα: «Λαϊκή παράδοση και κόμικς» με την λειτουργία εργαστηρίων εκμάθησης πρακτικής κόμικς για παιδιά σχολείων και παράλληλα θα λειτουργεί η Έκθεση Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας. Το απόγευμα του Σαββάτου από τις 18:30 θα λειτουργεί η Έκθεση Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης χορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Strumyani.

3. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στης 17:30 θα πραγματοποιηθεί το διασυνοριακό εργαστήριο με θέμα: «Εθνογραφική έρευνα & Παραδοσιακή διατροφή» με την παρουσίαση της «Εθνογραφικής έρευνας του Δήμου Καβάλας» και την αντίστοιχη του Δήμου Strumyani.
Θα λειτουργεί παράλληλα η Έκθεση Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης χορευτικών συγκροτημάτων Δήμου Καβάλας και Δήμου Strumyani.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments