ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 06 Νοεμβρίου 2012
  • Views169

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=hV_uc0YgKd0[/tube]

Από την περασμένη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 έως και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Λυδίας «Απόστολος Παύλος», το 2ο Διασυνοριακό Εθνογραφικό Εργαστήριο που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο του έργου της Κ. Π. Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007 – 2013» με τίτλο «CULTNET: Ενίσχυση πολιτιστικών συνεργασιών με την εγκαθίδρυση δικτύων συνεργασιών ανάμεσα στους πολίτες των Δήμων Strumyani και Καβάλας».

Στη διοργάνωση, που είχε ως βασικό θέμα την τοπική παραδοσιακή κουζίνα, συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Καβάλας, μαγειρεύοντας παραδοσιακά εδέσματα, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, αλλά και διαθέτοντας παραδοσιακά οικιακά σκεύη και φορεσιές για τη λειτουργία της έκθεσης, αλλά και για τη 40μελή αποστολή του Δήμου Strumyani.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα, να παρακολουθήσουν τις  παρουσιάσεις των χορευτικών συγκροτημάτων, τα εργαστήρια εκμάθησης πρακτικής κόμικς από τον κ. Γ. Αγγέλου, καθώς και τις παρουσιάσεις των εθνογραφικών ερευνών των Δήμων Strumyani και Καβάλας.

 [EasyGallery id=’2οΔιασυνοριακόΕθνογραφικόΕργασ’]
Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments