ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΟΔΟΠΗ — 25 Απριλίου 2013
  • Views575

Από την Παρασκευή 26 Απριλίου και για τρεις μέρες το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής θα φιλοξενήσει τον 14ο Εθνικό Διαγωνισμό Χορού «Τερψιχόρης Έργα». Μαθητές σχολών και χορευτές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Γαλλία θα διαγωνιστούν στις κατηγορίες κλασσικός χορός, σύγχρονος χορός, τζαζ καθώς και την κατηγορία ελεύθερο σύγχρονο. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους καθηγητές χορού από την Ευρώπη και την Αμερική.

Η αξιόλογη διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εταιρείας στήριξης χορού «Τερψιχόρης Έργα», πρόεδρος της οποίας είναι η καθηγήτρια χορού κ. Κλαίρη Γουβιανάκη – Patrigot, στη συνέχεια μιας μεγαλόπνοης και ουσιαστικής για τον χορό προσπάθειας. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κορίτσια και αγόρια ηλικίας από 7 ετών και άνω που θα κριθούν για την ερμηνεία και την τεχνική τους. Τα παιδιά που θα διακριθούν στον διαγωνισμό θα λάβουν υποτροφίες φοίτησης σε διακεκριμένες σχολές χορού στο εξωτερικό, καθώς επίσης συμμετοχές σε σεμινάρια χορού, βραβεία και δώρα.

Στη φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά θα προσφερθεί μια υποτροφία σε επαγγελματική ομάδα και αφορά άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που διαγωνίζονται στις ανώτερες κατηγορίες του διαγωνισμού.

Το Σάββατο 27 Απριλίου θα τελεστεί η ημιτελική φάση του διαγωνισμού και την Κυριακή η τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία θα ανοιχτή για το κοινό και θα ξεκινήσει στις 15:00, με συμβολικό εισιτήριο. Ο διαγωνισμός θα κλείσει με τη βράβευση των διαγωνιζόμενων που θα κερδίσουν τα βραβεία και τις υποτροφίες.

Η όλη διοργάνωση ξεκινά την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00, με τις πρόβες των συμμετεχόντων.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments