ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 07 Ιανουαρίου 2013
  • Views106

Σοβαρό πλήγμα και για τα Ταμεία

Σε καθεστώς ομηρίας θέτει η κυβέρνηση τους Δημοσίους Υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσμότητα. Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του αρμόδιοι υπουργού, κου Μανιτάκη, θα προκηρυχθούν άμεσα θέσεις που θα καταλάβουν όσοι τέθηκαν σε διαθεσμότητα. Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους ακόμα 12,5000 ΔΥ θα τεθούν στο ίδιο καθεστώς.

Όπως είναι προφανές η προσπάθεια αναδιάρθρωσης του Δημοσίου περνά μέσα από το σκοτεινό δάσος για τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Όοοι τίθενται σε ημιαργία είναι κυριολεκτικα΄με το ενα πόδι μέσα και άλλο έξω και ωθούνται να αναζητήσουν λύσεις μαύρης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η ανεργία, βγαίνει στην αγορά υποαπασχολούμενο και υποαμοιβόμενο προσωπικό και ενισχύεται η ήδη αυξημένη ροπή των επιχειρήσεων προς την εισφοροδιαφυγή.

Σε δεύτερο στάδιο εντείνονται τα προβλήματα στα ταμεία, ενισχύεται ηα παραοικονομία και το μαύρο χρήμα και ναρκοθετείται η προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας των ανέργων.

Όπως δήλωσε ο Αντώνης Μανιτάκης μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το αργότερο θα έχουν μετακινηθεί σε άλλες θέσεις του Δημοσίου όλοι οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο και ενημέρωσε για την πορεία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα μετακινηθούν άλλοι 12.500 υπάλληλοι, αφού προηγουμένως αξιολογηθούν.

Στην ανάγκη για άμεση προκήρυξη των θέσεων που θα καταλάβουν οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ώστε να νιώσουν ότι κανείς δεν τους κοροϊδεύει, αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το έργο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βασικό στόχο να γίνουμε ένα κράτος με ασφάλεια και προοπτική.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments