ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 11 Ιανουαρίου 2013
  • Views146

Σε νέο κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται, για μια ακόμα φορά, η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, καθώς οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του εργοστασίου με την ΔΕΠΑ έφτασαν σε οριακό σημείο, χωρίς να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο εταιρειών (παρά τις, μέχρι τώρα, κατηγορηματικές δεσμεύσεις του γενικού διευθυντή της ELFE ΑΕ Διονυσίου Μπεχράκη περί του αντιθέτου). Έτσι, από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης η ΔΕΠΑ άρχισε, σταδιακά, να μειώνει την παροχή φυσικού αερίου στην ΒΦΛ, μια μείωση η οποία συνεχίστηκε με σταθερό ρυθμό μέχρι αργά το βράδυ. Και μπορεί η Βιομηχανία να διαθέτει αποθέματα αμμωνίας, ωστόσο αυτά δεν επαρκούν παρά μόνο για μερικές ημέρες. εννοείται, φυσικά, ότι όταν εξαντληθούν και αυτά τα αποθέματα, το ενδεχόμενο οριστικής παύσης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας είναι ορατό, καθώς σε περίπτωση που σταματήσουν να λειτουργούν τα μηχανήματα έστω και για λίγες ημέρες, η επαναφορά του εργοστασίου σε κανονικά επίπεδα λειτουργίας είναι τεχνικά απλώς αδύνατη.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=6_HlvPbiENc[/tube]

Το μεσημέρι ξεκίνησε νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης της ELFE ΑΕ και της ΔΕΠΑ στην Αθήνα, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους μιας βιομηχανίας η οποία, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να βρίσκεται σε παραγωγικό οργασμό τους τελευταίους μήνες και να έχει αρκετά καλά έσοδα από τις πωλήσεις, ωστόσο τα έσοδα αυτά δεν φαίνεται να επαρκούν για να καλύψουν τα έξοδα της επιχείρησης. Ήδη κυκλοφόρησαν φήμες (οι οποίες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν) ότι ο γενικός διευθυντής της βιομηχανίας Διονύσιος Μπεχράκης υπέβαλε την παραίτησή του.

Το μόνο κάπως παρήγορο στην όλη υπόθεση είναι ότι, σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τα χρωστούμενα του Νοεμβρίου. Ωστόσο αυτή η κίνηση μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα υπόλοιπα που συμβαίνουν στους κόλπους της ΒΦΛ.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments