ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 26 Ιουλίου 2012
  • Views581

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στις 27 και 28 Ιουλίου 2012 στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων στο πλαίσιο του 55ου Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου την κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας στο εισαγωγικό κείμενο του έργου:

«Είναι ένα ταξίδι στην επιθυμία για ένα κόσμο ελεύθερο , ένα κόσμο δίκαιο,

με αίτημα την Ευτυχία είναι  οι « Όρνιθες » του Αριστοφάνη. Ο μεγάλος αυτός σατιρικός ποιητής μας διηγείται μια ιστορία ανατροπής μιας κοινωνίας διεφθαρμένης , παρακμιακής , μιας κοινωνίας που υποβαθμίζει την επιθυμία για Ζωή , σε αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση. Οι «Όρνιθες» είναι ένα κείμενο πολιτικό και ταυτόχρονα μια ποιητική παραβολή  που καυτηριάζει ένα κόσμο απάνθρωπο και ονειρεύεται «μια κοινωνία πουλιών» , δηλαδή μια κοινωνία με φαντασία, που υιοθετεί τις Αρχετυπικές αξίες του Δικαίου , της Αξιοκρατίας και της Διαρκούς Κίνησης. Μια κοινωνία που μπορεί να φαντάζει απραγματοποίητη  αλλά που ο Άνθρωπος αν σταματήσει να την επιθυμεί κινδυνεύει με αφανισμό.

Οι «Όρνιθες» είναι ένα έργο τόσο σύγχρονο όσο και η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει πάνω από τις ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις του και να δημιουργήσει  μια «άλλη» κοινωνία , χωρίς υποκρισία , φόβο , καταστροφική μανία και κοινωνική αδικία. Ουτοπικό; Από εμάς εξαρτάται!».

Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου: Γιάννης Κακλέας
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Χορογραφίες: Κυριάκος Κοσμίδης

Πρωταγωνιστές
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Σταύρος Σιόλας, Μάρα Βλαχάκη, Προκόπης Αγαθοκλέους.

Χορεύουν
Ivan Svitailo, Σοφία Μιχαήλ, Alain Rivero. Συμμετέχει  ο τραγουδιστής
Σταύρος Σιόλας.

Print Friendly

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments