ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 25 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views179

Όλο και περισσότεροι φορείς δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην μεγάλη πανελλαδική, πανεργατική απεργία που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Ως γνωστόν, στην απεργία αυτή θα πάρουν μέρος οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, το προσωπικό δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα απεργούν δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί, ενώ στον χώρο της Υγείας σε κινητοποίηση προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Z2FMOYjmhMw[/tube]

Σε κινητοποιήσεις επίσης προχωρούν την ίδια ημέρα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι μηχανικοί του ΤΕΕ ΚΑΙ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια).

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν φορείς στην Καβάλα, με τις οποίες δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.

Η ΟΕΒΕ Καβάλας στην απεργία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει ενεργά και δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης στις 26 Σεπτεμβρίου 2012. Για τον λόγο αυτό καλούνται όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα του Νομού Καβάλας να παραμείνουν κλειστά την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης.

Τα μέτρα που ήρθαν και αυτά που προσπαθούν επιπλέον να περάσουν με βάση τις πονηρές διαρροές που γίνονται γνωστές από τα πανελλήνια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι η ταφόπλακα των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Ταυτόχρονα όμως είναι η ταφόπλακα και του ίδιου του κράτους αφού ακόμη δεν έχουν καταλάβει οι εκάστοτε κυβερνώντες ότι χωρίς την μικρομεσαία επιχείρηση δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει προοπτική και η αβεβαιότητα για το αύριο είναι πλέον τρομακτική. Εάν θέλουν οι μόνοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι ας προχωρήσουν όπως σχεδιάζουν, απλά να μας το πουν για να επιλέξουμε κάποια άλλη χώρα να αναπτύξουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και ας τρέξουν τότε να εισπράξουν φόρους και εισφορές από τους εναπομείναντες μισοπεθαμένους συνταξιούχους και τους εν όραση τυφλούς.

Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,  στις  26 Σεπτεμβρίου 2012.

Λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ:

-στις οριζόντιες περικοπές

-στην αποδυνάμωση του Συστήματος Υγείας

-στην εξαθλίωση γιατρών και πολιτών

Εκπαιδευτικοί φροντιστές

Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική Απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου. Τα φροντιστήρια του νομού Καβάλας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 15:00.

Τα νέα μέτρα που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα παρατείνουν την ύφεση στην Ελληνική οικονομία και θα οδηγήσουν σε νέα λουκέτα επιχειρήσεων, περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, φτωχοποίηση ακόμα μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού της χώρας, ακόμα μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέη στην κεντρική κυβέρνηση.

Θα πρέπει επιτέλους να κάνουν πράξη την ανάπτυξη που δυστυχώς μέχρι τώρα την ακούμε αλλά δεν τη βλέπουμε και να μειώσουν τη φορολογία των πολιτών και των επιχειρήσεων σε επίπεδα που θα επιτρέψουν να έρθει γρήγορα η ανάκαμψη που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος.

Φαρμακοποιοί

Το Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέσα στα πλαίσια των διεκδικήσεων του κλάδου αποφάσισε τη συμμετοχή των φαρμακείων του Ν.Καβάλας στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 26/9/2012.

Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, σας ενημερώνουμε ότι στις 26-09-2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 07:00 π.μ.  θα ξεκινήσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση έως τις 27-09-2012 ημέρα Πέμπτη   και ώρα 07:00 π.μ. έτσι κατά την διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Δικηγόροι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με την με αρ. 37/24-9-2012 απόφασή του, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας από τις παραστάσεις στις συζητήσεις όλων των υποθέσεων ενώπιον Δικαστηρίων και από παραστάσεις ενώπιον Συμβολαιογράφων κατά τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης και υπογραφής συμβολαίων την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές Ελληνικό λαό, τονίζοντας τον αδιέξοδο, κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό τους χαρακτήρα.

Το δικηγορικό σώμα εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην φαλκίδευση των δικαιωμάτων του μέσου Έλληνα πολίτη, ο οποιός πλήττεται- κατά τρόπο πρωτοφανή στον πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του- μέσω περικοπών που απομειώνουν τα εισοδήματά του, πλήττουν τα δικαιώματά του στην κοινωνική ασφάλιση και στην απόδοση παροχών,  και επιπλέον οι δικηγόροι της επαρχίας για μία ακόμη φορά διαμαρτύρονται για την ουσιαστική διάλυση του ΤΥΔΕ και την επί σειρά ήδη ετών ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής καλύψεώς τους.

Καφεζυθοπώλες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών &  Ιδιόκτητων Καφετεριών Ν.Καβάλας, ενημερώνει πως συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Βενζινοπώλες

Ύστερα από ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας, και το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 26.09.2012 . Για το λόγο αυτό καλούνται όλα πρατήρια του Νομού Καβάλας, να παραμείνουν αύριο κλειστά, από ώρα 09.00 μέχρι 13.00 εκφράζοντας έτσι και εμείς την καθολική μας αντίθεση στα μέτρα που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, σηματοδοτώντας το τέλος της μικρομεσαίας επιχείρησης, εντείνοντας την αβεβαιότητα, το αδιέξοδο, την αγωνία όλων μας, οδηγώντας και το δικό μας κλάδο  σε αφανισμό.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments