ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 28 Αυγούστου 2012
  • Views539

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=8kSUXA6XD5A[/tube]

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε, το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής στην περιοχή της Άσπρης Άμμου, με στόχο να δείξει στα ΜΜΕ αλλά και στους Καβαλιώτες τις εγκαταστάσεις του δημοτικού κυνοκομείου. Όπως τόνισε στο ENA CHANNEL και ο ίδιος ο κ. Σιμιτσής, το δημοτικό κυνοκομείο είναι ένα από τα λίγα κυνοκομεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι σε άριστη κατάσταση και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την φύλαξη ζώων, για όσο χρόνο απαιτείται προκειμένου να ελεγχθεί από τους κτηνιάτρους που εργάζονται εκεί, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να αποφασιστεί αν μπορεί να δοθεί για υιοθεσία, να αφεθεί ελεύθερο ή να υποστεί ευθανασία. Επίσης, ο δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε και στο ειδικό τσιπάκι που θα τοποθετείται (βάσει νόμου) στα αδέσποτα σκυλιά που θα περισυλλέγονται, με στόχο να επιβλέπονται όταν αφεθούν ελεύθερα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σιμιτσής αναφέρθηκε στο κόστος συντήρησης του κυνοκομείου Καβάλας, το οποίο δεν είναι μικρό (δεδομένου ότι τα φάρμακα και οι σκυλοτροφές κοστίζουν περί τις 15.000 €, ενώ άλλο τόσο μισθό λαμβάνει ετησίως και ο αρμόδιος κτηνίατρος), δεδομένης και της υποχρηματοδότησης των δήμων. Παράλληλα, ο κ. Σιμιτσής σχολίασε και τα όσα έχουν προκύψει αναφορικά με την άδεια λειτουργίας του κυνοκομείου (η οποία δεν έχει εκδοθεί, από την εποχή που κατασκευάστηκε -επί δημαρχίας Λευτέρη Αθανασιάδη), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αν είναι να θεωρηθούμε παράνομοι επειδή το κυνοκομείο χτίστηκε σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως αισθητικό δάσος, τότε ναι, είμαστε παράνομοι και θα πρέπει η πολιτεία να μας διατάξει να το κλείσουμε”.

Σε ερώτημα για τις καταγγελίες περί υπερπληθυσμού στο κυνοκομείο, ο κ. Σιμιτσής απάντησε ότι τα μισά και παραπάνω από τα 70 κλουβιά είναι άδεια.

Ένταση με τα μέλη του ζωοφιλικού σωματείου “Αίσωπος”

Προς στιγμήν, πάντως, δημιουργήθηκε ένταση όταν στον χώρο του κυνοκομείου βρέθηκαν και μέλη του ζωοφιλικού σωματείου “Αίσωπος” για να διαμαρτυρηθούν, καθώς όπως υποστήριξαν και οι ίδιοι τους, το κυνοκομείο δεν λειτουργεί όπως ακριβώς το παρουσίασε ο δήμαρχος. Ο κ. Σιμτσής επεχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, καλώντας τα μέλη του “Αισώπου” να τον επισκεφτούν στο γραφείο του (χωρίς δημοσιογράφους), κάτι που αρνήθηκαν όμως, καθώς επέμειναν στην παρουσία των ΜΜΕ.

Σχολιάζοντας την κινητοποίηση των μελών του “Αισώπου”, ο κ. Σιμιτσής είπε: “Ο μόνος φανατισμός που μου είναι αποδεκτός είναι υπέρ των ανθρώπων και του ανθρωπισμού.”

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments