• Views132

Ως  40 δόσεις για οφειλέτες στη ΔΕΗ

Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τους ευάλωτους καταναλωτές ρεύματος ανακοίνωσε η ΔΕΗ, που προβλέπει μέχρι και 40 άτοκες δόσεις για την αποπληρωμή των λογαριασμών, ενώ προστατεύει τους πελάτες που υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο από διακοπές ρεύματος. Οι έξι κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται οι καταναλωτές, με βάση το πόσο συνεπείς είναι στις πληρωμές τους, είναι οι εξής:
1. Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς
2. Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς
3. Περισσότερες από μια ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή και μια αθέτηση διακανονισμού
4. Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών
5. Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους
6. Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.

Αξιολόγηση εξπρές για 50,000στο Δημόσιο 

Με διαδικασίες-εξπρές θα αξιολογηθούν οι 50.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού, όπως ανακοίνωσε χθες ο Α. Μανιτάκης στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ με τους οποίους συναντήθηκε, οι οργανισμοί του Δημοσίου θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 15.000 απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014. Το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περιλαμβάνει αρχικά το κλείσιμο δέκα φορέων ιδιωτικού δικαίου και την απόλυση των εργαζομένων που απασχολούν μέχρι τα τέλη Μαΐου ως δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα. Όπως αναφέρει το Έθνος, η αρχή των απολύσεων θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο καθώς ως τα τέλη του χρόνου θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί 4.000 άτομα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης για τα κόκκινα δάνεια

Δόσεις για όλους και για όλα, ληξιπρόθεσμα, χαράτσι, «κόκκινα δάνεια», αυθαίρετα στο επίκεντρο της κυβέρνησης. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ξεκαθάρισε τις θέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου του προκειμένου να διευκολυνθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.  Υποστήριξε ακόμη ότι «από την ώρα που ο πρωθυπουργός παρουσίασε το πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα κρίθηκε σκόπιμο για να μην υπάρχουν διαρροές, να βγούμε και να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα. Αλλά αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο, είναι η ουσία».

«Δε γλιτώνουν τα αυθαίρετα σε αιγιαλό , δάσος και αρχαιολογικό χώρο»

Τις ρυθμίσεις νομιμοποίησης των αυθαιρέτων εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».  Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων που έχουν χτιστεί πριν από το 1975, θα πληρώνουν 500 ευρώ και το θέμα τους θα τακτοποιείται. Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων που έχουν χτιστεί πριν το 1983 θα πληρώνουν 500 ευρώ και το 15% του προστίμου.

Οργή στην Κουμουνδούρου

Μεγάλη ενόχληση προκάλεσαν στην Κουμουνδούρου οι επιθετικές ανακοινώσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στον απόηχο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «διαστρέβλωση» των θέσεών του και μιλά για «χαλκεία» που «ανακάλυψαν» υπαναχώρηση από τις θέσεις του κόμματος, με αφορμή την φράση του Αλέξη Τσίπρα περί «αναστολής του μνημονίου», θέμα που αναδείχθηκε και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος χθες, που κρατήθηκε πάντως μυστική.
Στελέχη του κόμματος, δεν κρύβουν την οργή τους εκτιμώντας ότι πρόκειται μόνο για ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ της μεθοδευμένης προσπάθειας να διαστρεβλωθούν οι απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να παραπληροφορηθούν οι πολίτες. «Τα γνωστά χαλκεία της ΝΔ, συνεπικουρούμενα από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, “ανακάλυψαν” στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα υπαναχώρηση από τις θέσεις του κόμματος για κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων», λένε, κατηγορώντας τους εμπνευστές τους ότι πιάνονται από μία λέξη και παραβλέπουν το γενικό πνεύμα της ομιλίας και τις προγραμματικές θέσεις που περιλαμβάνονταν σε αυτή.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments