ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 19 Ιουλίου 2013
  • Views133

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Μπορεί να ψηφίστηκε αργά χτες το βράδυ το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης , το αποτέλεσμα όμως, δεν αποκλείεται να φέρει… ανακατατάξεις. Νωρίτερα, δε, υπήρξε έντονο παρασκήνιο που προκάλεσε «χτυποκάρδι» στους υπουργούς και πολλές αλλαγές στις διατάξεις που υπέγραφαν. Δυσαρέσκεια και αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ φέρνει η επιλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου να καταψηφίσει το άρθρο 81 για τη δημοτική αστυνομία. Μία επιλογή που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει την αντικατάστασή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, δεδομένου ότι θεσμικά αυτός δεν είθισται να διαφωνεί με την κομματική γραμμή. Σε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκαν 13 άρθρα, που αφορούν τις ρυθμίσεις:

– για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,
– την ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ,
– τους προϋπολογισμούς των δήμων και των Περιφερειών,
– τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς,
– την κατάργηση ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση,
– τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα,
– τις απολύσεις οδηγών κρατικών αυτοκινήτων,
– τον προσδιορισμό του κατώτερου μισθού από το υπουργικό συμβούλιο,
– τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σχετικά με τη δικαστική προστασία,
– το υποχρεωτικό της εκδίκασης αγωγών συμβασιούχων για άκυρη απόλυση μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

«Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της, οι ανισορροπίες έχουν μειωθεί, αλλά χρειάζονται ακόμα να γίνουν πολλά, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε, επίσης, στη δημιουργία Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, την οποία και χαιρέτισε, και είπε πως μόλις το Ταμείο αρχίσει να «τρέχει» η Γερμανία θα επενδύσει σε αυτό. «Η Γερμανία προτίθεται να επενδύσει χρήματα από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το Αναπτυξιακό Ταμείο στην Ελλάδα», ανέφερε.

Πόσο πρέπει να πέσουν οι τιμές με τη μείωση του ΦΠΑ

Μείωση της τάξης του 8% πρέπει να εμφανίσουν οι τιμές στην εστίαση από την 1η Αυγούστου με τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%, προκειμένου ο χαμηλός συντελεστής να διατηρηθεί και να μην αυξηθεί τη νέα χρόνια.  Παράλληλα ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους επαγγελματίες του χώρου ότι θα πρέπει να κόβουν αποδείξεις προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους και έτσι το μέτρο να στεφθεί με επιτυχία και να ακολουθήσουν και νέες μειώσεις φόρων.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments