ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 17 Ιανουαρίου 2013
  • Views143

Η Πανκαβαλιώτικη Συνάντηση Φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/1/2013 με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν.Καβάλας, αποφάσισε μετά από λεπτομερή ενημέρωση και συζήτηση τα εξής:

-Ο «Νέος» Οργανισμός λειτουργίας του Γ.Ν.Καβάλας, υποβαθμίζει τη λειτουργία τμημάτων με ουσιαστική συμβολή στη νοσοκομειακή περίθαλψη των κατοίκων της Καβάλας και των γύρω περιοχών και δεν λαμβάνει υπόψη τον «Περιφερειακό» χαρακτήρα του Νοσοκομείου μας για  μια σειρά Κλινικών και Εργαστηριακών ειδικοτήτων.

-Οι Νοσοκομειακοί ιατροί(ειδικοί και ειδικευόμενοι) υποχρεώνονται από τα νέα επισφαλή προγράμματα εφημεριών σε εφημεριακή υπερεργασία, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας.

-Οι δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) της περιοχής μας, πρέπει να διατηρηθούν και να αναβαθμισθεί ο ρόλος και η λειτουργία τους.

-Η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στις Υγειονομικές Υπηρεσίες όλων των οικονομικά αδύναμων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

-Η επαρκής χρηματοδότηση, τόσο του ΕΣΥ, όσο και του νεοσύστατου ΕΟΠΥΥ, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

-Άμεση τοποθέτηση Διοικητή-με αξιοκρατικές διαδικασίες- στο Γ.Ν.Καβάλας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments