ΥΓΕΙΑ — 20 Ιουνίου 2013
  • Views170

Παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες του ΕΣΥ και οι εναρμονισμένες πολιτικές εις βάρος του Δημοσίου προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σε πραγματικό χρόνο θα γίνονται οι προμήθειες και οι συμβάσεις θα υπογράφονται με κατώτερες τιμές από τις ισχύουσες στην αγορά, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος

Κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Διαφάνεια και δεοντολογία στον χώρο της Υγείας» ο κ. Λυκουρέντζος έκανε λόγο για ένα νέο σύστημα με την εφαρμογή του οποίου οι προμήθειες θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο και η υπογραφή των συμβάσεων με κατώτερες τιμές από τις ισχύουσες στην αγορά.

«Δεν στρεφόμαστε εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ομως δεν μπορεί να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία με μόνο έσοδα από τους δημόσιους πόρους. Και γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεται να επεμβαίνει η Πολιτεία με νομοθετικές ρυθμίσεις, ούτως ώστε να αποκρούει τις όποιες κατεστημένες καταστάσεις ή ό,τι πάει να δημιουργηθεί είτε ως εναρμονισμένη πρακτική είτε ως προνόμιο», ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα, ο οποίος υπογράμμισε πως «κάποιοι κερδοσκοπούν αδίστακτα τη στιγμή που γίνονται περικοπές και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία».

Ο πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Βασίλης Φλωρίδης, από την πλευρά του, υποστήριξε πως το σημερινό σύστημα προμηθειών ευνοεί την παραβατικότητα, καθώς οι διαγωνισμοί καθυστερούν και οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες δεν προχωρούν.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments