ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 18 Ιουλίου 2013
  • Views162

Χωρίς φάρμακα νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς και μεταμοσχευμένοι εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ

Σοβαρά προβλήματα σε κατηγορίες ασθενών με σοβαρές παθήσεις που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία αλλά και όσου υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, προκαλούνται εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ.
Χωρίς φάρμακα παραμένουν οι ασθενείς στην Ξάνθη που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποστεί μεταμόσχευση λόγω έλλειψης φαρμακοποιού του ΕΟΠΥΥ με την καθυστέρηση μάλιστα να φθάνει ακόμη και στους δύο μήνες, όπως αναφέρει ο διευθυντής τεχνητού νεφρού στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης, κύριος Χρήστος Χατζηδημητρίου. Ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να λυθεί το θέμα των καθυστερήσεων στα φάρμακα. Ταυτόχρονα, η πρόταση που δίνει ο κύριος Χατζηδημητρίου μέχρι να βρεθεί μια λύση, είναι ο τοπικός ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με τον φαρμακοποιό του ΕΟΠΥΥ της Καβάλας ή της Κομοτηνής να γίνεται η παραγγελία αυτών των φαρμάκων, για να έρχονται τα φάρμακα στο νοσοκομείο της Ξάνθης, έστω με καθυστέρηση της μιας εβδομάδας και όχι ενός μήνα, που παρατηρείται έως τώρα. Μάλιστα ενώ υπήρχε η πληροφόρηση για δημιουργία παραρτήματος στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχου με αυτό του Ρέντη εντούτοις οι τελευταίες πληροφορίες μιλάνε για λειτουργία του τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο, σημειώνει ο ίδιος. Πάντως προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε συντονισμό της Ξάνθης με την Καβάλα ή την Κομοτηνή όπου υπάρχει η διάθεση συνεργασίας ώστε η παραγγελία να γίνεται ανά βδομάδα και να αποφευχθεί όλη αυτή η ταλαιπωρία για τους ασθενείς.

«Ελληνικός Χρυσός» : Θα συνεχιστεί η επένδυση σε Χαλκιδική και Θράκη

Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της επένδυσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική δίνει ο εκπρόσωπός της, Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, με αφορμή την ανακοίνωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας «Eldorado Gold», Paul Wrigh κατά την οποία «λόγω της πρόσφατης σημαντικής πτώσης της τιμής του χρυσού, η εταιρεία έχει αναθεωρήσει και συνεχίζει να αναθεωρεί το σχέδιο λειτουργίας της ώστε να διασφαλίσει ότι παραμένει μια χαμηλού κόστους, προσοδοφόρα και αναπτυσσόμενη εταιρεία χρυσού».

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι η αναθεωρημένη έναρξη του προγράμματος παραγωγής για τις περιοχές των Σκουριών αλλά και του Περάματος τοποθετούνται χρονικά στο 2016 ενώ το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την έναρξη της παραγωγής το 2015.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments